Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη – Πτώση 0,56% στο Τόκιο
Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με «οδηγό» τις μετοχές των τραπεζών, εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση των επισφαλών δανείων και τα μειωμένα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική πλήττουν τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου.
27
Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με «οδηγό» τις μετοχές των τραπεζών, εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση των επισφαλών δανείων και τα μειωμένα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική πλήττουν τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 υποχωρεί κατά 1,08% στις 2.546,86 μονάδες.
Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχωρούν κατά 2,4% στα 42,82 ευρώ, μετά τη μείωση της τιμής-στόχου στην οποία προχώρησε η Lehman Brothers, επικαλούμενη τον κίνδυνο των επισφαλειών και τις απώλειες από την επενδυτική τραπεζική.
Χαμηλότερα υποχωρούν και οι μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών, όπως των Infineon (-3,7% στα 10,26 ευρώ) και STMicroelectronics (-2,9% στα 19,28 ευρώ), με αφορμή την ανακοίνωση της World Semiconductor Trade Statistics ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις τσιπ θα αυξηθούν φέτος κατά 17% έναντι 22% που προέβλεπε προηγουμένως.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,10% στις 4.045,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,41% στις 3.108,15 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 1,32% στις 3.156,61 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 8.708,76 μονάδες, με απώλειες 0,56%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ενισχύει την ακαδημία του ο Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον 17χρονο επιθετικό, Γκάμπριελ Κοντράσι
- «Τι συμβαίνει στο κεφάλι του Τραμπ;» – Η δύσκολη τέχνη της ερμηνείας των δηλώσεων ενός αλλοπρόσαλλου ηγέτη
- Eurostat: Μεγάλες ανισότητες στον κατώτατο μισθό των χωρών της ΕΕ – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Ιράν: Δηλώνει έτοιμο για δίκαιες συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι όμως για τις αμυντικές του ικανότητες
- Τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία: Πώς τα εργαλεία μεταγραφής απειλούν το απόρρητο και θεμελιώδη δικαιώματα
- Eurovision 2026: Ποια κληρονόμος του οίκου Swarovski θα παρουσιάσει τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού στη Βιέννη

