
Παράνομη διακίνηση δισκίων για την καταπολέμηση του AIDS
Λονδίνο: Φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ιού του AIDS, τα οποία προορίζονταν για χώρες της Αφρικής, φαίνεται ότι δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, αλλά εξήχθησαν παράνομα στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
Λονδίνο: Φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ιού του AIDS, τα οποία προορίζονταν για χώρες της Αφρικής, φαίνεται ότι δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, αλλά εξήχθησαν παράνομα στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
Οι δύο τύποι σκευασμάτων, που έχουν ως βασικό συστατικό τους τη δραστική ουσία ζιδοβουδίνη, είναι προϊόντα γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας, η οποία είχε δεσμευτεί να τα προωθήσει στις αφρικανικές χώρες που μαστίζονται από AIDS σε τιμές πολύ κατώτερες του κόστους.
Το εν λόγω σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας στην Ολλανδία, όπου οι αρχές ανακάλυψαν ότι περισσότερα από 35.000 κουτιά των συγκεκριμένων δισκίων είχαν επαναπροωθηθεί προς πώληση με σκοπό το μαζικό κέρδος, τόσο στην Ολλανδία όσο και στη Γερμανία.
Ανήσυχοι είναι οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών οι οποίες κινδυνεύουν να χάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αυτοί δήλωσαν: “Εάν το κέρδος που βγάζουν από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που προορίζονται για την αντιμετώπιση του ιού HIV χαθεί λόγω της πώλησης των φθηνότερων δισκίων στην Ευρώπη, τότε θα αναγκαστούν να περιορίσουν τις έρευνές τους για καινούριες θεραπείες”.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της εν λόγω φαρμακευτικής εταιρείας εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός και επισήμανε: “Τα πραγματικά θύματα αυτής της παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών ουσιών είναι οι πάσχοντες από AIDS, οι οποίοι θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη λήψη των δισκίων”.
health.in.gr
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές