Απώλειες κοντά στο 2% σημειώνει το ΧΑΑ τη Δευτέρα
Σημαντικές απώλειες καταγράφει το ΧΑΑ τη Δευτέρα, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 1.760 μονάδες, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν τις μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
27
Σημαντικές απώλειες καταγράφει το ΧΑΑ τη Δευτέρα, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τις 1.760 μονάδες, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν τις μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,95% στις 1.757,52 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 34,5 εκατ. ευρώ.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τα κέρδη των εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
Η Σοφοκλέους ακολουθεί στον ίδιο ρυθμό, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τα εταιρικά αποτελέσματα του εννεαμήνου και το όργιο φημών περί υποτιμητικής κερδοσκοπίας στην αγορά παραγώγων.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 2,25% στις 876,77 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημειώνει πτώση 2,01% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 2,34%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι εταιρείες Βασικών Μετάλλων (-3,25%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Λάμψα (-0,58% στα 6,90 ευρώ), του ΟΤΕ (-2,85% στα 10,90 ευρώ) και της Informatics (+2,19% στα 4,66 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 19 ενισχύονται, 308 υποχωρούν και 47 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 13.55
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Η ενδεκάδα που θα αντιμετωπίσει τη Βικτόρια Πλζεν
- «Όχι» της Κομισιόν σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τις αμβλώσεις
- Γερμανία: Δικαστική απόφαση απαγορεύει προς το παρόν την ταξινόμηση της AfD ως επιβεβαιωμένα ακροδεξιάς
- Γιατί πήγε «περίπατο» το πλάνο της Τότεναμ για Ποτσετίνο
- Αυτή είναι η παιδίατρος του νοσοκομείου Ζακύνθου που τέθηκε σε αναστολή – Νέα καταγγελία από γονείς βρέφους
- Ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή ήταν 50 ετών όταν η Βραζιλία κατακτούσε το πρώτο της Μουντιάλ! – Πόσο είναι σήμερα
