Η ακαδημαϊκή πλευρά του σεξ στο επίκεντρο μουσείου της Νέας Υόρκης
Μουσείο αφιερωμένο στο σεξ απέκτησε η Νέα Υόρκη. Το νέο μουσείο βρίσκεται στην Πέμπτη Λεωφόρο και φιλοδοξεί να προσεγγίσει το θέμα ακαδημαϊκά τοποθετώντας το σεξ στο κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο τόσο της Νέας Υόρκης όσο και των ΗΠΑ γενικότερα.
38
Μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο στο σεξ απέκτησε η Νέα Υόρκη. Το νέο μουσείο, που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται στην Πέμπτη Λεωφόρο και φιλοδοξεί να προσεγγίσει το θέμα ακαδημαϊκά τοποθετώντας το σεξ στο κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο τόσο της Νέας Υόρκης όσο και των ΗΠΑ γενικότερα.
Σύμφωνα με το BBC, το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου του Σεξ -όπως ονομάζεται- απαρτίζεται από γνωστούς καθηγητές μεγάλων πανεπιστημίων. Τα πρόσωπα αυτά τονώνουν τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα του μουσείου και συμβάλλουν στην προσπάθεια της διεύθυνσης να υποστηρίξει το επιχείρημά της, ότι δηλαδή το όλο έγχείρημα έχει στόχο τη μάθηση και όχι την αισχρολογία ή την προβολή του άσεμνου.
Η πρώτη έκθεση που ξεκίνησε την ημέρα των εγκαινίων εστιάζει στις νεοϋορκέζικες σεξουαλικές υποκουλτούρες και στο πώς αυτές σχηματοποίησαν τη σεξουαλική ταυτότητα της Αμερικής. Στο επίκεντρο τίθενται θέματα όπως η διεκδίκηση δικαιωμάτων από τους ομοφυλόφιλους και οι εγχειρίσεις αλλαγής φύλου.
Στις αίθουσες επίσης παρουσιάζονται και κόμιξ της δεκαετίας του 30, όπου εικονογραφούνται οι υποτιθέμενες σεξουαλικές περιπέτειες της ηθοποιού Μέι Γουέστ, του μποξέρ Τζο Λούις και των Λόρελ και Χάρντι. Μάλιστα, στα εκθέματα συμπεριλαμβάνεται και μια ταινία βωβού κινηματογράφου από το 1915 με σκανδαλώδες για την εποχή εκείνη περιεχόμενο.
Και προσοχή! Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Μυλωνάκης: Διασωληνωμένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
- Χαϊδάρι: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για τη 13χρονη μαθήτρια – Τι έδειξε η αξονική τομογραφία
- «Διπλό» στο Σαν Αντόνιο οι Μπλέιζερς, αγωνία για Γουεμπανιάμα (103-106) – Μπρέικ των Σίξερς και 2-0 οι Λέικερς
- Παγκόσμιος κίνδυνος πείνας από το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Η απειλή μιας νέας επισιτιστικής κρίσης
- «MAGA Εκκλησία» – Ο Τραμπ, ο Πάπας και το δόγμα του «δίκαιου πολέμου»
- Η ιστορία του Yellow Book – Το περιοδικό του 19ου αιώνα που ανέδειξε τις γυναίκες συγγραφείς
- Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]
- Σίγουρος ο Βενγκέρ: «Η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442