27

Με απώλειες της τάξεως του 1,32% σε νέο χαμηλό έτους, κάτω από τις 1.950 μονάδες, έκλεισε το ΧΑΑ στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν τις ρευστοποιήσεις στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,32% στις 1.940,72 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 80,7 εκατ. ευρώ.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατελί σχετικά θετικό κλίμα, καθώς ενισχύονται οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, ακολουθώντας τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Η Σοφοκλέους δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, με τις πιέσεις στα χαρτιά του τραπεζικού αλλά και του τηλεπικοινωνιακού κλάδου να εντείνονται και να οδηγούν την αγορά κάτω από τις 1.950 μονάδες.

Ο FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 1,39% στις 993,69 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημείωσε πτώση 1,46% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 2,04%.

Όλοι οι επιμέρους κλάδοι, εκτός από τις εταιρείες Διύλισης (+0,82%) και Τροφίμων και Ποτών (+0,29%), τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-3,44%).

Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,16% στα 12,16 ευρώ), της Τεχνικής Ολυμπιακής (αμετάβλητες στα 3,34 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (-0,99% στα 10 ευρώ).

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 52 ενισχύθηκαν, 267 υποχώρησαν και 56 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ