Με οριακές απώλειες 0,03% έκλεισε το ΧΑΑ την Τρίτη
Με οριακές απώλειες της τάξεως του 0,03% κάτω από τις 2.040 μονάδες έκλεισε το ΧΑΑ την Τρίτη, καθώς επικρατεί αβεβαιότητα στους επενδυτές για την πορεία τόσο της ελληνικής όσο και των διεθνών αγορών ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο ΧΑΑ, καθώς επικρατεί αβεβαιότητα στους επενδυτές για την πορεία τόσο της ελληνικής όσο και των διεθνών αγορών ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,03% στις 2.036,26 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 44,7 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, με «οδηγό» τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των πετρελαϊκών εταιρειών.
Η Σοφοκλέους δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, αν και την πρώτη ώρα της συνεδρίασης ήταν σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις των μετοχών εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 1.041,31 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημείωσε άνοδο 0,07% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 0,30%.
Στους επιμέρους κλάδοι επικράτησαν μεικτές τάσεις. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-1,94%) και τα υψηλότερα κέρδη οι Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (+1,81%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-1,17% στα 13,46 ευρώ), της Alpha Bank (+0,98% στα 14,44 ευρώ) και της Axon Συμμετοχών (+3,57% στα 3,48 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 129 ενισχύθηκαν, 154 υποχώρησαν και 92 παρέμειναν αμετάβλητες.
Παράγωγα
Η αδυναμία της spot αγοράς (μετοχών) να κινηθεί ανοδικά, οδήγησε στο κλείσιμο της αγοράς παραγώγων τις τιμές των συμβολαίων στο δείκτη FTSE 20 σε οριακό discount, αν και στη διάρκεια των συναλλαγών διατηρούσαν ένα μικρό premium. Οι τιμές των συμβολαίων στο δείκτη FTSE 40 διαπραγματεύονται στα θεωρητικά τους επίπεδα, ενώ στα stock repos τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσε το συμβόλαιο επί του ΟΤΕ, η τιμή του οποίου διαπραγματεύεται με discount 1%.
H αξία των συναλλαγών, αν και μειωμένη σε σχέση με χθες, ήταν σαφώς υψηλότερη από αυτή της spot αγοράς και ανήλθε στα 67,45 εκατ. ευρώ. Οι δείκτες FTSE/ASE 20 και FTSE/ASE 40 έκλεισαν στις 1.041,31 και 226,88 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,09% και 0,07% αντιστοίχως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442