Πτωτικές τάσεις στο ΧΑΑ την Πέμπτη – Κάτω από τις 2.070 ο γενικός δείκτης
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΑ την Πέμπτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με το γενικό δείκτη να βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα των 2.070 μονάδων, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
27
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΑ την Πέμπτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με το γενικό δείκτη να βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα των 2.070 μονάδων, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,95% στις 2.067,25 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 38,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, καθώς τα αρνητικά εταιρικά και μακροοικονομικά νέα εντείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης και των εταιρικών κερδών.
Η νευρικότητα στην Ευρώπη πλήττει και τη Σοφοκλέους, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει περιορισμένο.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 1,11% στις 1.052,96 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημειώνει πτώση 0,48% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 1,12%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-2,09%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Τηλεόρασης και Ψυχαγωγίας (+0,21%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Hitech (-0,24% στα 8,26 ευρώ), της Informatics (+13,45% στα 3,88 ευρώ) και του ΟΤΕ (-1,43% στο 13,80 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 45 ενισχύονται, 251 υποχωρούν και 79 παράμενουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 13.55
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υπερθέαμα: Γκολ και highlights από το Europa League (vids)
- Επενδύσεις: Οι γυναίκες βρίσκονται στο περιθώριο της επενδυτικής δραστηριότητας
- Μπενίτεθ: «Είχαμε θέληση και πάθος και είδατε τι συνέβη στο τέλος»
- ΗΠΑ: Δηλαδή, μόλις απαγόρεψαν τις πιτζάμες στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φλόριντα;
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την ήττα του Παναθηναϊκού
- Παναθηναϊκός – Παρί 99-104: Νέα ήττα για το «τριφύλλι» στη Euroleague…

