27

Με κέρδη της τάξεως του 0,58% πάνω από τις 2.130 μονάδες έκλεισε το ΧΑΑ στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις στα blue chips.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 2.136,58 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 573,7 εκατ. ευρώ.

Η αγορά πέρασε σήμερα σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι τιμές των οποίων, σύμφωνα με τους αναλυτές, έχουν υποχωρήσει σε «ελκυστικά επίπεδα». Ώθηση έδωσαν και οι ευρωπαϊκές αγορές, όπου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές των εταιρικών κερδών.

Η εντυπωσιακή αύξηση της αξίας των συναλλαγών οφείλεται στην ανταλλαγή πακέτων του ΟΠΑΠ, όπου άλλαξαν χέρια πάνω από 61 εκατ. τεμάχια.

Ο FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 0,53%, στις 1.087,38 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε άνοδο 0,48% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε κέρδη 0,25%.

Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Συμμετοχών (+1,99%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (-0,28%).

Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+2,06% στα 9,90 ευρώ), του ΟΤΕ (-0,66% στα 15,02 ευρώ) και της Coca-Cola HBC (+0,59% στα 17,14 ευρώ).

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 186 ενισχύθηκαν, 103 υποχώρησαν και 88 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ