
Παράνομο χαρακτηρίζει το ΣτΕ σχέδιο ΠΔ για τη δημιουργία οικισμού στη Χίο
Παράνομο έκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την έγκριση ρυμοτομικού σχεδίου, στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Καμποχώρων, στη Χίο, το Ε τμήμα του ΣτΕ. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το εν λόγω ΠΔ δεν εγκρίνεται.
53
Παράνομο έκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την έγκριση ρυμοτομικού σχεδίου, στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Καμποχώρων, στη Χίο, το Ε τμήμα του ΣτΕ. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το εν λόγω ΠΔ δεν εγκρίνεται.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπει την δημιουργία νέου οικισμού 68 εργατικών κατοικιών, η ανέγερση των οποίων εντάσσεται στο πλαίσιο του στεγαστικού προγράμματος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Προ ενός έτους το ΠΔ είχε κατατεθεί και πάλι προς νομοτεχνική επεξεργασία, αλλά και τότε είχε κριθεί παράνομο. Στο πρακτικό του ΣτΕ αναφέρεται ότι εκ νέου δεν υπάρχουν στοιχεία ευρύτερου χωροταξικού σχεδιασμού, ούτε στοιχεία για την αναγκαιότητα δημιουργίας του οικισμού στην συγκεκριμένη θέση.
Το ΣτΕ σημειώνει ότι κατατέθηκαν μόνο στοιχεία που αιτιολογούν την μη απόρριψη του αιτήματος έγκρισης του οικισμού στη συγκεκριμένη θέση, καθώς και ότι η έκταση δεν είναι δασική ή αρχαιολογικός χώρος.
Το ΣτΕ σημειώνει όμως, ότι τμήμα της επίμαχης έκτασης έχει χαρακτηριστεί δασικό, με έγγραφο του διευθυντή δασών Χίου, από το 1996. Όσον αφορά σε αρχαιολογικά μνημεία, η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν, ωστόσο θεωρεί αναγκαίο, να ζητηθεί η έγκριση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, εξαιτίας της γειτνίασης με τον ιστορικό χώρο Κάμπο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
