
Για υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες προειδοποιεί η ΕΜΥ
Την ανηφόρα αναμένεται να τραβήξει ο υδράργυρος, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα έχουμε την πρώτη μεγάλη ζέστη του καλοκαιριού, με το θερμόμετρο να φτάνει την Πέμπτη και την Παρασκευή στους 35 και 36 βαθμούς Κελσίου.
25
H άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να αρχίσει ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται και νέα μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να δείχνει έως και 40 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή, οπότε και αναμένεται να δροσίσει.
Σύμφωνα με τις πρώτες μακροχρόνιες προγνώσεις το φετινό καλοκαίρι φαίνεται ότι θα είναι ζεστό και ξηρό.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι περιοχές που αναμένεται ότι θα «δοκιμαστούν» περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Θεσσαλία, η Ανατ.Στερεά, η Πελοπόννησος και η Κρήτη. Πιο δροσερά» θα είναι τα πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα όπου τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει αραιή συννεφιά, η οποία και θα προστατέψει τους βορειοελλαδίτες από τον επερχόμενο καύσωνα.
Αναλυτικά, για την Πέμπτη οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί και στα ανατολικά ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 14 έως 34 βαθμούς, στο Ιόνιο από 18 έως 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η Τροχαία λαμβάνει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς καθώς αναμένεται ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα «αποδράσουν» από τη «θερμή» πρωτεύουσα το διήμερο.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία – Ελλάδα: Το γήπεδο που η Εθνική θα παίξει το σπουδαίο ματς για το Nations League
- Ονοματοδοσία πλατείας με το όνομα σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη
- Ειδικός στο χανταϊό προειδοποιεί: «Άσχημο μικρόβιο – Μπορεί να προκαλέσει πολύ γρήγορη επιδείνωση και θάνατο»
- Χανταϊός: «Δεν υπάρχει φάρμακο, ούτε εμβόλιο» – Τι λέει ο Σύψας
- Έναρξη του διαλόγου για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2028-2034 από την Περιφέρεια Κρήτης
- Κρήτη: «Να με περάσετε για τελευταία φορά από το μνήμα του παιδιού μου» ζήτησε ο 54χρονος που σκότωσε τον 21χρονο
