Σε οξύ κλίμα η δίκη για την κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ
Σε κλίμα έντασης διεξήχθη την Τρίτη, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η συζήτηση των έξι αγωγών που έχουν καταθέσει οικογένειες των θυμάτων από την κατάρρευση του κτιρίου της Ρικομέξ στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999.
43
Σε κλίμα έντασης διεξήχθη την Τρίτην ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η συζήτηση των έξι αγωγών που έχουν καταθέσει οικογένειες των θυμάτων της Ρικομέξ στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999. Οι ενάγοντες διεκδικούν από τη διοίκηση της εταιρείας αποζημίωση συνολικού ύψους 4 δισ. δραχμών.
Ωστόσο, στο πλευρό της διοίκησης του εργοστασίου βρίσκεται το σωματείο εργαζομένων της Ρικομέξ, ενώ υπέρ των εναγόντων παρεμβαίνει στη δίκη η ΓΣΕΕ.
Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η εργαζόμενη στο εργοστάσιο Αννα Ματσιώτα υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι το εργοστάσιο δεν είχε κανένα σοβαρό κατασκευαστικό πρόβλημα, άποψη που εξόργισε τους δεκάδες συγκεντρωμένους, οι οποίοι της επιτέθηκαν. Η κ. Ματσιώτα φυγαδεύτηκε από αστυνομικούς μέχρι την έξοδο των δικαστηρίων.
Νωρίτερα, κατέθεσε η πρώην εργαζόμενη κ. Λιγνού, η οποία έκανε λόγο για σοβαρές κατασκευαστικές ατέλειες στο κτίριο της Ρικομέξ.
Αντίθετα, ο πολιτικός μηχανικός, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Συρμακέζης υποστήριξε ότι η κατάρρευση οφείλεται στην επιτάχυνση του σεισμού την οποία το κτίριο δεν άντεξε, καθώς είχε κατασκευαστεί βάσει του αντισεισμικού κανονισμού του 1975.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους των εναγόντων, ο μάρτυρας θα έπρεπε να εξαιρεθεί καθώς είχε προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος της Ρικομέξ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό

