
Απαγορεύεται η εισαγωγή τροφίμων στην ΕΕ από τη Ν.Κορέα στη διάρκεια του Μουντιάλ
Έκκληση προς τους φιλάθλους που θα μεταβούν στη Ν.Κορέα -εν όψει του Μουντιάλ- να μην επιστρέψουν στην Ευρώπη με τρόφιμα στις αποσκευές τους, απηύθυνε ο αρμόδιος επίτροπος Ντέιβιντ Μπερν, με αφορμή τα κρούσματα αφθώδους πυρετού.
43
Έκκληση προς τους φιλάθλους που θα μεταβούν στη Νότιο Κορέα -εν όψει του Μουντιάλ- να μην επιστρέψουν στην Ευρώπη με τρόφιμα στις αποσκευές τους, απηύθυνε την Τετάρτη ο αρμόδιος επίτροπος για την υγεία και προστασία των καταναλωτών, Ντέιβιντ Μπερν, με αφορμή τα κρούσματα αφθώδους πυρετού που εκδηλώθηκαν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε για προληπτικούς λόγους από τις Αρχές των κρατών – μελών επαγρύπνηση και εντατικοποίηση των ελέγχων στα αεροδρόμια, κατά την επιστροφή των φιλάθλων από την ασιατική χώρα ώστε, όπως τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος, να μην επανέλθει η Ευρώπη στην ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία της επιζωοτίας του αφθώδους πυρετού του 2001.
Ο Ντ.Μπερν κατέστησε σαφές ότι απαγορεύεται η εισαγωγή όλων των ειδών διατροφής από την Νότιο Κορέα στην ΕΕ, ζητώντας παράλληλα τον αυστηρότερο έλεγχο των δεμάτων, που αποστέλλονται ταχυδρομικώς από την ασιατική χώρα προς τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, «κανένα είδος διατροφής δεν θα πρέπει να επιτραπεί να έλθει από την Ν.Κορέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Νετανιάχου πάσχει από καρκίνο του προστάτη και υποβλήθηκε σε ακτινοθεραπεία – Δύο μήνες μετά η ανακοίνωση
- Κικίλιας: Δίνουμε 57 εκατομμύρια ευρώ για συγκράτηση των τιμών των εισιτηρίων
- Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης live στο Delphi Economic Forum XI
- Σχέδιο Ανάν: H Ελλάδα δεν δοξάζεται μόνο με θυσίες και ολοκαυτώματα
- Ντόρσεϊ και Ναν στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της φετινής Euroleague
- Γερμανία: Εγκρίθηκαν η έκπτωση στον φόρο καυσίμων και το αφορολόγητο μπόνους για εργαζόμενους

