Σε μείωση των καταθετικών της επιτοκίων έως και 0,75% προχώρησε και η Alpha Bank
Τη μείωση των καταθετικών της επιτοκίων έως και 0,75%, καθώς και την επιλεκτική περικοπή τριών επιτοκίων χορηγήσεων, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Alpha Bank, ακολουθώντας την κίνηση της Εθνικής, η οποία έχει προβεί σε σχετική μείωση έως και 0,50%.
51
Τη μείωση των καταθετικών της επιτοκίων έως και 0,75%, καθώς και την επιλεκτική μείωση τριών επιτοκίων χορηγήσεων, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Alpha Bank, ακολουθώντας την κίνηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία έχει προβεί σε σχετική μείωση έως και 0,50%.
Συγκεκριμένα, το επιτόκιο Ταμιευτηρίου (Alpha 400) της Τράπεζας μειώνεται στο 0,25% για υπόλοιπο μέχρι 1000 ευρώ (από 0,50% που ήταν μέχρι σήμερα), στο 1% για υπόλοιπο από 1.000,01 μέχρι 30.000 ευρώ (από 1,25%), στο 1,50% από 30.000,01 ευρώ μέχρι
200.000 ευρώ (από 1,75%) και στο 1,75% για ποσά άνω των 200.000 ευρώ.
Στον καταθετικό λογαριασμό Alpha 100 – Ιδιωτών τα επιτόκια διαμορφώνονται από 0,50% μέχρι 2,75% ανάλογα με το υπόλοιπο κατάθεσης. Η μεγαλύτερη μείωση στο επιτόκιο -κατά 0,75%- γίνεται για υπόλοιπα από 0 έως 3.000 ευρώ, όπου το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 0,50% από 1,25%. Το επιτόκιο του λογαριασμού Ταμιευτηρίου Alpha 410 διαμορφώνεται από 0,25% μέχρι 1,75%.
Στις χορηγήσεις, η τράπεζα ανακοίνωσε μόνον τη μείωση του επιτοκίου για δάνεια μετοχών από 9,50% σε 9,25%, του επιτόκιου υπερανάληψης ιδιωτών σε 9,25% από 9,50%, ενώ στην επιχειρηματική πίστη το μέγιστο περιθώριο προσαύξησης των χορηγήσεων, των οποίων το επιτόκιο ορίζεται με βάση το ελάχιστο δανειστικό επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 3,25% από 3,50%.
Μετά και τις μειώσεις των καταθετικών επιτοκίων και από την Alpha Bank αναμένεται πλέον να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις και όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι, οδηγώντας τις αποδόσεις του συνόλου των τραπεζικών καταθετικών λογαριασμών, ακόμα και για υπόλοιπα άνω των 200.000 ευρώ, σε αρνητικά επίπεδα -εάν συνυπολογισθεί ο πληθωρισμός που κυμαίνεται μεταξύ 3,5% και 4% και η φορολογία των τόκων.
Οι μικροκαταθέτες είναι εκείνοι που πλήττονται περισσότερο από την απόφαση των εμπορικών τραπεζών να προχωρήσουν σε μειώσεις των καταθετικών τους επιτοκίων, καθώς οι καταθετικοί λογαριασμοί με χαμηλά υπόλοιπα (έως 1.000 ευρώ) είτε έχουν πλέον μηδενικό επιτόκιο, είτε έχουν επιτόκιο που φθάνει μόλις το 0,25%-0,50%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο των ΗΠΑ σε τάνκερ στην Καραϊβική – Πρόκειται για την 7η κατάσχεση
- Μεντιλίμπαρ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»
- Ευλογιά των προβάτων – Οι «αντιεμβολιαστές» απειλούν τη φέτα
- «Πάρτι» στο Καραϊσκάκη για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού – Αποθεώθηκαν οι Ερυθρόλευκοι (vid)
- Τζολάκης: «Πάμε για άλλη μια νίκη»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Στοπ στα φορτηγά