Το ΧΑΑ δεν συγχωνεύεται με ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, δήλωσε ο Παναγιώτης Αλεξάκης
Δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης του ΧΑΑ με κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο αλλά μόνο στρατηγική συμμαχία, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Παναγιώτης Αλεξάκης, μιλώντας στην ετησία γενική συνέλευση της Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ).
27
Tη διανομή μερίσματος ύψους 0,18 ευρώ ανά μετοχή πρότεινε την Τρίτη η διοίκηση της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ), κατά την ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων, με τη μερισματική απόδοση να διαμορφώνεται άνω του 3%.
Μιλώντας στη συνέλευση ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Π.Αλεξάκης επισήμανε ότι για το ΧΑΑ δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης με κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, αλλά μόνο στρατηγική συμμαχία, ενώ τόνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο θεσμός των μελών εξ αποστάσεως και η ανταλλαγή δεδομένων με άλλες αγορές.
Στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκε και ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Παναγιώτης Βοϊλής, τονίζοντας ότι απαιτούνται προσεκτικά βήματα στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΧΑΕ.
Ο κ. Αλεξάκης ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της διοίκησης να μειώσει τις δαπάνες της ΕΧΑΕ κατά 4,5 δισ. δρχ. και προς την κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιηθεί μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΧΑΑ σε κτίριο επί της Λεωφόρου Αθηνών 145.
Η ΕΧΑΕ προχώρησε πρόσφατα στην αγορά εκτάσεως επί της Λεωφόρου Αθηνών 108-110, συνολικής επιφάνειας 7.900,97 τ.μ. έναντι 17,4 εκατ. ευρώ. Η αγορά οικοπέδου είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του έργου της ανέγερσης του νέου κτιρίου και αποτελεί δέσμευση για τη χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν κατά την εισαγωγή της στο ΧΑΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καλημέρα και καλό μήνα λέει ο Αρκάς αλλά με αντιφατικές διαθέσεις
- Ενοικιαστές: Πού μπορούν να ζήσουν τελικά πιο ανθρώπινα και τι λέει ο δείκτης Carrie Bradshaw
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (1/2): Πού θα δείτε το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, το Άρης – Παναθηναϊκός και όλα τα διεθνή
- Η φέτα και ο ανταγωνισμός από το λευκό τυρί
- Η «Αφηγήτρια ταινιών» επιστρέφει στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου
- ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στη Νέα Φιλαδέλφεια – Με Πανσερραϊκό ο ΠΑΟΚ, με Κηφισιά ο Παναθηναϊκός

