Η αερόβια άσκηση συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Νέα Υόρκη: Όσοι ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα αερόβιας άσκησης (όπως περπάτημα, τρέξιμο και ποδηλασία) τείνουν να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση συγκριτικά με εκείνους που συνδυάζουν την αερόβια άσκηση με αναερόβιες δραστηριότητες (όπως η άρση βαρών).
Νέα Υόρκη: Όσοι ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα αερόβιας άσκησης (όπως περπάτημα, τρέξιμο και ποδηλασία) τείνουν να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση συγκριτικά με εκείνους που συνδυάζουν την αερόβια άσκηση με αναερόβιες δραστηριότητες (όπως η άρση βαρών).
Σε έκθεση που παρουσίασε, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης για την Υπέρταση, ο Δρ Μάικλ Αλντερμαν του Κολεγίου Albert Einstein της Νέας Υόρκης τόνισε ότι η αερόβια άσκηση είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μορφή άθλησης για τη μείωση της πίεσης του αίματος.
Η ερευνητική ομάδα του Δρ Αλντερμαν άντλησε στοιχεία από τη δημογραφική βάση δεδομένων NHANES και επέλεξε 10.499 άτομα ηλικίας 25 έως 74 ετών. Το 22% των συμμετεχόντων ακολουθούσε πρόγραμμα αποκλειστικά αερόβιας άσκησης, που περιλάμβανε χορό και κολύμπι, το 19% συνδύαζε αερόβια άσκηση με αναερόβια, όπως άρση βαρών και ρυθμική γυμναστική, ενώ μόνο το 1% συμμετείχε σε κάποιο αναερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής. Τέλος, το 23% δεν αθλούνταν καθόλου.
Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν φυσιολογική πίεση. Η πρώτη ομάδα είχε κατά μέσο όρο 120/74mmHg, η δεύτερη είχε μέση αρτηριακή πίεση 123/75 mmHg και η τέταρτη 123/74 mmHg.
Μιλώντας στο Reuters, ο Δρ Αλντερμαν επισήμανε, προς αποφυγήν παρερμηνείας των αποτελεσμάτων της μελέτης του, ότι η αναερόβια άσκηση δεν πρέπει να θεωρηθεί επικίνδυνη.
Από την έρευνά του δεν κατάφερε να εντοπίσει πώς η αναερόβια άσκηση μειώνει τα οφέλη της αερόβιας εκγύμνασης αναφορικά με την αρτηριακή πίεση και υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων για την εξαγωγή σαφών συμπερασμάτων.
health.in.gr
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας