Δάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ θα χορηγήσει στην Ελλάδα το 2002 η ΕΤΕπ
Δανειοδοτήσεις συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ θα χορηγήσει το 2002 στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προκειμένου να «αιμοδοτήσει» με τα απαιτούμενα κονδύλια σημαντικά έργα υποδομής, όπως της Εγνατίας, της Αττικής Οδού και του Ρίο.
25
Δανειοδοτήσεις συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ θα χορηγήσει το 2002 στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προκειμένου να χρηματοδοτήσει με τα απαιτούμενα κονδύλια σημαντικά έργα υποδομής, όπως εκείνα της Εγνατίας και της Αττικής Οδού και της σύνδεσης Ρίου – Αντίρριου.
Από το ποσό αυτό, περίπου 400 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν στα «ταμεία» της Εγνατίας Οδού ΑΕ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τμήματα του έργου στην Ήπειρο και την εξωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, όπως διευκρίνισε η επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας της ΕΤΕπ, Ελένη Καββαδία, κατά την ομιλία της στο 9ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, η τράπεζα προσανατολίζεται στην υπογραφή συμφωνίας με το ελληνικό Δημόσιο, όσον αφορά την παροχή κονδυλίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ δίδει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ενέργειας, δεδομένου ότι θεωρεί την Ελλάδα ενεργειακό σταυροδρόμι της ευρύτερης περιοχής. Τέλος, η ΕΤΕπ προωθεί συνεργασία με ελληνικές εμπορικές τράπεζες, για την υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την κ.Καββαδία, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ωστόσο ότι, προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί τίποτα και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
Η ίδια υπενθύμισε ότι η ΕΤΕπ διαπραγματεύεται με την Credit Agricole και την Τράπεζα Επενδύσεων (θυγατρική της Εμπορικής), οι οποίες θα διαχειριστούν το κονσόρσιουμ των εμπορικών τραπεζών, που εμπλέκονται στο έργο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442