27

Την επιτάχυνση των προκηρύξεων έργων και δράσεων στο πλαίσιο του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Σημίτης είχε συνεργασία μιάμισης ώρας με τον υπουργό Οικονομίας και τον υφυπουργό, Χρήστο Πάχτα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με κύριο θέμα συζήτησης την πορεία του Γ΄ΚΠΣ, καθώς επίσης και τη σημασία του για την ελληνική οικονομία.

Για το 2002 το Γ΄ΚΠΣ προβλέπει ένα πολύ σημαντικό ύψος επενδύσεων, άνω των 5,8 δισ. ευρώ, που κυρίως στρέφονται στην ιδιωτική οικονομία, είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας ότι σήμερα δημοσιεύεται η πρώτη προκήρυξη του προγράμματος για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιφέρειες της χώρας.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες:

* Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των μικρομεσαίων εταιρειών στη μεταποίηση.

* Τουρισμός, που περιλαμβάνει και δράσεις δικτύωσης τουριστικών επιχειρήσεων.

* Κοινωνία της Πληροφορίας.

«Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο για την προσαρμογή της μικρομεσαίας επιχείρησης που βρίσκεται στην ελληνική περιφέρεια, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ανταγωνισμού που υπάρχουν, να μπορέσει να κάνει την τεχνολογική προσαρμογή της, να αυξήσει την απασχόληση και να σταθεί στις σύγχρονες ανταγωνιστικές συνθήκες» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ