Η συχνή χρήση προϊόντων καθαρισμού σώματος προκαλεί εμφάνιση εκζέματος
Λονδίνο: Τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από τους ενηλίκους να εμφανίσουν έκζεμα, εξαιτίας της συχνής χρήσης σαπουνιών, αφρόλουτρων και παιδικών ειδών καθαρισμού που καταστρέφουν τη φυσική προστασία του δέρματος.
Λονδίνο: Τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από τους ενηλίκους να εμφανίσουν έκζεμα εξαιτίας της συχνής χρήσης σαπουνιών, αφρόλουτρων και παιδικών ειδών καθαρισμού.
Μελέτη που διεξήγαγε ο δερματολόγος Δρ. Μάικλ Κόρκ, του νοσοκομείου του Σέφιλντ, αποκάλυψε ότι ένα στα πέντε παιδιά στη Βρετανία αναπτύσσουν έκζεμα για το οποίο ευθύνονται και οι κακές περιβαλλοντικές συνθήκες, εντός και εντός σπιτιού.
Η αύξηση των περιστατικών εκζέματος έχει ταυτιστεί με την αύξηση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης νερού και αφρόλουτρων, των σαμπουάν και των σαπουνιών. Η κατανάλωση νερού τη χρονική περίοδο 1961-1998 τετραπλασιάστηκε, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν παιδικά μαντηλάκια, τα οποία περιέχουν αλκοόλ και άλλα δυνητικά ερεθιστικά συστατικά.
Ο Δρ. Κορκ μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι η συχνή χρήση των προϊόντων αυτών διασπά τα προστατευτικά στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται υπερευαισθησία, κυρίως στα παιδιά.
Η λύση είναι η χρήση ενυδατικών προϊόντων που βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας του δέρματος και στην προστασία του από μολύνσεις.
Στην έκθεσή του που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Dermatology in Practice, συστήνει στους γονείς να περιορίζουν άμεσα τη χρήση καθαριστικών σώματος και των παιδικών πανιών εμποτισμένων με σαπούνι, αντικαθιστώντας τα σταδιακά με ενυδατικά προϊόντα καθαρισμού.
Ειδικότερα, σε οικογένειες με ιστορικό εκζέματος, προτείνει να επιλέξουν νέους τρόπους καθαρισμού του σώματος, διαφορετικά οι επιστήμονες στο μέλλον θα πρέπει να αναμένουν αύξηση των περιστατικών.
health.in.gr
- Στο μπλόκο στον Ε-65 στην Καρδίτσα ο Κουτσούμπας – «Στηρίζουμε τον αγώνα σας, χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς αστερίσκους»
- Netflix: Ποια είναι η Warner που εξαγόρασε ο γίγαντας του streaming – Η ιστορία του φημισμένου στούντιο
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος
- LIVE: Κάλιαρι – Ρόμα
- LIVE: Μπράιτον – Γουέστ Χαμ
- Μπαρτζώκας: «Μετά το +21 αποφάσισε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει»
