28

Οικονομικά προβλήματα στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων έχει δημιουργήσει το κύμα φυγής που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά φέτος να μην δοθεί αύξηση στο εφάπαξ που δικαιούνται όσοι υπάλληλοι αποχωρούν από την εργασία τους, σε μία προσπάθεια συγκράτησης των εξόδων.

Πάντως, όπως αναφέρει τη Δευτέρα η εφημερίδα Έθνος, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ωφεληθούν από την κατάργηση του χαρτοσήμου που αφορά σε εισφορά 1,2% υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρατηρείται διπλασιασμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης και το Ταμείο έχει αναγκαστεί να καταφύγει στα αποθεματικά του για την πληρωμή του εφάπαξ, από όπου αντλεί 2,9 εκατομμύρια ευρώ το μήνα. Πάντως, η κατάσταση τείνει να ομαλοποιηθεί από φέτος.

Όπως δήλωσε στη εφημερίδα ο πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Θανάσης Ντερέκας, ένα ακόμη πρόβλημα υπάρχει με τα 11 εκατομμύρια ευρώ σε αναδρομικά που διεκδικούν οι δικαστικοί για την επόμενη τριετία, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση του φορέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ