«Όχι» στην απλοποίηση της κλασικής μουσικής λέει Βρετανός τραγουδιστής όπερας
Ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές όπερας στη Βρετανία, ο σερ Τόμας Αλεν, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον νεότερων συναδέλφων του, επειδή -όπως ισχυρίζεται- με τη δημόσια εικόνα που προβάλλουν, υποβιβάζουν την τέχνη τους και τη γεμίζουν μετριότητα.
38
Ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές της όπερας στη Βρετανία, ο σερ Τόμας Αλεν, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον νεότερων συναδέλφων του, συμπεριλαμβανομένης και της Σάρλοτ Τσερτς, επειδή -όπως ισχυρίζεται- με τη δημόσια εικόνα που προβάλλουν, υποβιβάζουν την τέχνη τους.
Ο σερ Τόμας Αλεν κατηγόρησε τους καλλιτέχνες που διαφημίζουν εξίσου και ομοίως τα κάλη τους και τη μουσική τους ότι παραπλανούν το κοινό, το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα πως αυτοί και μόνο αυτοί οι τραγουδιστές είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η όπερα.
Όπως μεταδίδει το BBC, ο ίδιος προειδοποίησε πως μια τέτοια συμπεριφορά μόνο κακό μπορεί να κάνει στο επάγγελμα, αφού το κάνει μέτριο, ενώ οι τραγουδιστές ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος.
«Χωρίς καμιά αμφιβολία ο πολιτισμός μας φθίνει και παρακμάζει με μεγάλη ταχύτητα. Φθηνά προγράμματα και ηχογραφήσεις εύπεπτης μουσικής εμφανίζονται σαν την πανούκλα και κυριαρχούν στο άλλοτε αξιοπρεπές και σοβαρό επάγγελμά μας» δήλωσε ο ίδιος.
«Βαρέθηκα να ακούω τη δικαιολογία ότι με αυτό τον τρόπο περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με κλασικούς συνθέτες. Είναι ανώφελο» προσέθεσε και τόνισε ότι υπάρχει περισσότερη αξιοπρέπεια σε λίγες νότες του Μπετόβεν, του Σούμπερτ ή του Μότσαρτ παρά σε εκατοντάδες ζωές καλλιτεχνών που προσπαθούν να «εκσυγχρονίσουν» την κλασική μουσική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- «Εισβολή» κινεζικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- Ο Ζόραν Μαμντάνι για τον ενδεχόμενο σύλληψης του Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη – «Είναι εγκληματίας πολέμου», λέει
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442