Πτωτικές τάσεις στη Γουόλ Στριτ στο άνοιγμα της Μ.Τετάρτης
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Γουόλ Στριτ την Μεγάλη Τετάρτη, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα δείχνουν ότι τα εταιρικά κέρδη ανακάμπτουν με ρυθμό μικρότερο από τον αναμενόμενο.
27
Για έβδομη συνεδρίαση στις τελευταίες οκτώ υποχωρεί η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα δείχνουν ότι η οικονομία και τα εταιρικά κέρδη ανακάμπτουν με ρυθμό χαμηλότερο από τον αναμενόμενο.
Ο Nasdaq σημειώνει πτώση 2,14% στις 1.652,09 μονάδες και ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,80% και διαμορφώνεται στις 9.866,58 μονάδες.
Ο Standard & Poors 500 «γλιστρά» χαμηλότερα κατά 0,90% στις 1.067,28 μονάδες.
Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Διαχείρησης Προμμηθειών (ISM), ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας υποχώρησε τον Απρίλιο στις 53,9 μονάδες από 55,6 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 55 μονάδες.
«Όλοι ανησυχούν για την ισχύ της ανάκαμψης» δήλωσε στο Bloomberg ο υπεύθυνος στρατηγικής της Miller Tabak, Πίτερ Μπούκβαρ. «Χρειάζομαστε στοιχεία που να δείχνουν ότι το δεύτερο τρίμηνο δεν θα είναι χειρότερο από το πρώτο» προσέθεσε.
Τις τελευταίες έξι εβδομάδες ο S&P 500 έχει καταγράψει απώλειες 7,7%, καθώς οι επειχειρήσεις ανακοίνωσαν μείωση κερδών της τάξεως του 12% περίπου κατά μέσο όρο το πρώτο τρίμηνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τζιμ Κάρεϊ διασκέδασε τα πλήθη στα βραβεία César – «Τι έχετε να πείτε για τα γαλλικά μου; Η γλώσσα μου κουράστηκε»
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη Λέρο: Όταν ο πατέρας χτυπούσε τον γιο του πριν από ένα χρόνο
- Ιράν: Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Ισλαμικής Δημοκρατίας
- Η υποκρισία Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και η αφωνία για τις υποκλοπές – «Δεν τελείωσε εδώ», λέει η αντιπολίτευση
- Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 8-15: Ολοταχώς για μια ακόμα κούπα οι Ερυθρόλευκοι
- Γκουτέρες: Ζητά «άμεση εκεχειρία» ανάμεσα σε Πακιστάν και Αφγανιστάν – Το Ιράν πρότεινε να μεσολαβήσει


