Ενισχύθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα και τον Απρίλιο
Ενισχύθηκε και τον Απρίλιο η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα στη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η μεταποίηση συνεχίζει να επεκτείνεται με ρυθμούς υψηλότερους του αντίστοιχου μέσου όρου των χωρών της ευρωζώνης.
27
Ο δείκτης PMI, ο οποίος μετρά τη δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα, ανήλθε στις 54,3 μονάδες τον Απρίλιο από 53,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η ελληνική μεταποίηση συνεχίζει να επεκτείνεται με ρυθμούς υψηλότερους του μέσου όρου της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία NTC Research και το Ελληνικό Ινστιτούτο Προμηθειών που καταρτίζουν το δείκτη, η άνοδος του Απριλίου είναι η 35η τα τελευταία τρία χρόνια, με ρυθμό που έχει να σημειωθεί από το Νοέμβριο του 2000. Η ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής, των νέων παραγγελιών, των προμηθειών και της απασχόλησης.
«Η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια του μήνα, καταγράφοντας ρυθμούς αύξησης που δεν είχαν σημειωθεί ξανά από το Νοέμβριο του 2000. Πάντως, ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών ήταν μικρότερος συγκριτικά με το Μάρτιο» τόνισε σε ανακοίνωσή της η NTC Research.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις προχώρησαν σε περισσότερες αγορές τον Απρίλιο, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αύξηση της παραγωγής και τη μείωση των αποθεμάτων. Ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων όμως, διευρύνθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.
Στην ευρωζώνη ο αντίστοιχος δείκτης άγγιξε τις 50 μονάδες το Μάρτιο, καταδεικνύοντας ότι η επιστροφή στην ανάκαμψη είναι πολύ κοντά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Πού έχει διεκοπεί η κυκλοφορία – Σε ποια σημεία χρειάζονται αλυσίδες
- Κάθριν Ο’Χάρα: Η ηθοποιός έπασχε από «situs inversus» – Η καρδιά της ήταν στη δεξιά πλευρά
- Η στεγαστική κρίση απειλεί τα θεμέλια της ευρωπαϊκής δημοκρατίας
- Εσπασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Κώστα Κεντέρη που κρατούσε 27 χρόνια
- Κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Ζαγορά – Πού έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος νερού στην Αττική
- Οι Γουόριορς κάνουν «all in» για να πάρουν τον Αντετοκούνμπο!

