38

Περισσότεροι από 100 μαχητές των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) σκοτώθηκαν, όταν η κολομβιανή αεροπορία βομβάρδισε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των μαρξιστών ανταρτών στα βόρεια της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός Γκαμπριέλ Ντίας.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, οι απώλειες των FARC ανέρχονται σε 100 αντάρτες. Πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός ίσως είναι μεγαλύτερος, καθώς καταφέραμε να βομβαρδίσουμε ολόκληρο το στρατόπεδο» δήλωσε ο Ντίας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο βομβαρδισμός έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης σε αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Αρακατάκα, την ώρα που οι αντάρτες εκπαιδεύονταν για νυχτερινές μάχες. Ο στρατηγός κατηγόρησε τους επιζώντες και όσους έφτασαν αργότερα στην περιοχή ότι έντυσαν τους νεκρούς με πολιτικά ρούχα και τους έθαψαν σε ομαδικούς τάφους.

«Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να παραπλανήσουν τις Αρχές, όταν πάνε στην περιοχή παρουσιάζοντας τους ως χωρικούς» πρόσθεσε ο Ντίας. Η οργάνωση δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το γεγονός αυτό.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν από σειρά εκρήξεων δυναμίτιδας στην Καρταχένα. Η ευθύνη για την ενέργεια αποδίδεται στη FARC.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό