
Αποχωρήσεις δημοσιογράφων λόγω «εγκληματικής χρήσης» της RAI, αξιώνει ο Μπερλουσκόνι
Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται και πάλι ο Σ.Μπερλουσκόνι μετά τις κατηγορίες του «για εγκληματική χρήση» της τηλεόρασης εις βάρος δύο δημοσιογράφων και ενός κωμικού της κρατικής RAI. Θύελλα αντιδράσεων από την Κεντροαριστερά -και όχι μόνο.
51
Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται και πάλι ο Σ.Μπερλουσκόνι μετά τις κατηγορίες του «για εγκληματική χρήση» της τηλεόρασης εις βάρος δύο δημοσιογράφων και ενός κωμικού της κρατικής RAI. Θύελλα αντιδράσεων από την Κεντροαριστερά -και όχι μόνο.
Τα σχόλια του Ιταλού πρωθυπουργού ήλθαν να ρίξουν νέο λάδι στη φωτιά, δεδομένου ότι οι νεοδιορισθέντες διευθυντές των καναλιών και του ραδιοφώνου της RAI χαρακτηρίζονται ως «άνθρωποι του Μπερλουσκόνι».
«Οι Σαντόρο, Μπιάτζι και Λουτάτζι έχουν κάνει εγκληματική χρήση της -πληρωμένης με τα χρήματα όλων- δημόσιας τηλεόρασης. Πιστεύω πως η νέα (προσκείμενη στον ίδιο) διοίκηση της RAI οφείλει να μην επιτρέψει πλέον αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός την Πέμπτη από τη Βουλγαρία, όπως αναφέρει η Repubblica.
«Προκειμένου να μείνουν θα πρέπει να αλλάξουν τη στάση τους. Η νέα RAI δεν μπορεί να είναι τόσο στασιαστική» τόνισε ο Καβαλιέρε, αναφερόμενος στους Μικαέλε Σαντόρο και Έντζο Μπιάτζι, γνωστούς δημοσιογράφους και παρουσιαστές των εκπομπώνSciuscia και Il fatto, καθώς και στον Ντανιέλε Λουτάτζι, παρουσιαστή της σατυρικής εκπομπής Satyricon -προγράμμα που στρέφει συχνά τα «πυρά» του κατά τον Μπερλουσκόνι.
Ακόμη και οι έντυπα προσκείμενα στον ίδιο τον Ιταλό πρωθυπουργό εξέφρασαν την Παρασκευή την έντονη αντίδρασή τους στις δηλώσεις του περί «εγκληματικής χρήσης» της RAI από τους εν λόγω δημοσιογράφους.
«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει το κυνήγι μαγισσών, που διατάσσει ο ιδιοκτήτης της Mediaset και πρωθυπουργος, Σίλβιο Μπερλουσκόνι» γράφει η Foglio -συνδιοκτησία της συζύγου του Καβαλιέρε. Η συντηρητική εφημερίδα χαρακτήρισε τα σχόλια Μπερλουσκόνι ως «λάθος και κατάχρηση εξουσίας».
Έντονη, όμως, ήταν και η αντίδραση της Κεντροαριστεράς, η οποία κατήγγειλε με τη σειρά της τον ηγέτη της Forza Italia για κατάχρηση εξουσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λεάο για το σκάνδαλο με ποδοσφαιριστές και συνοδούς πολυτελείας: «Δεν έχω καμία σχέση με τα γεγονότα»
- Κρήτη: Σοκάρουν τα μηνύματα του 40χρονου στον αδερφό της Ελευθερίας ενώ την έχει σκοτώσει – Προσπαθεί να τον παραπλάνησει
- Αμετανόητος Γεωργιάδης επιτίθεται ξανά στη Λάουρα Κοβέσι – «Όσο μας το επιτρέπει ακόμα, έχουμε δημοκρατία»
- Κικίλιας: Μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας με στόχο τη συγκράτηση των τιμών
- Η σιωπή των παικτών της Τσέλσι
- Τουρκία: Αποκαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους 2 μέτρων

