
Λεωφορείο του ΟΑΣΑ παρέσυρε πεζούς – Δύο νεκροί, μία τραυματίας
Το θάνατο σε έναν άνδρα και μία γυναίκα και το βαρύ τραυματισμό μίας ακόμη γυναίκας προκάλεσε το δυστύχημα που συνέβη στο κέντρο της Αθήνας, όταν λεωφορείο του ΟΑΣΑ παρέσυρε πεζούς. Ο οδηγός του λεωφορείου αποδίδει το τραγικό δυστύχημα σε βλάβη.
25
Το θάνατο σε έναν άνδρα και μία γυναίκα και το βαρύ τραυματισμό μίας ακόμη γυναίκας προκάλεσε το δυστύχημα που συνέβη, το πρωί της Παρασκευής, στην οδό Μενάνδρου 18, στο κέντρο της Αθήνας, όταν λεωφορείο του ΟΑΣΑ παρέσυρε τρία άτομα που περπατούσαν ανύποπτα στο πεζοδρόμιο. Ο οδηγός του λεωφορείου αποδίδει το τραγικό δυστύχημα σε βλάβη.
Νεκρός είναι ο Παναγιώτης Στεφάνογλου του Χρήστου, 75 ετών, ενώ τα στοιχεία των δύο γυναικών δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Συνεργείο της Πυροσβεστικής σήκωσε το λεωφορείο και οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον Παναγιώτη Στεφάνογλου, ο οποίος ήταν ήδη νεκρός.
Η γυναίκα, που τραυματίστηκε βαριά, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Το δυστύχημα έγινε στις 10:35 το πρωί, όταν το λεωφορείο (ΥΝ 6946), που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Πέραμα της γραμμής Γ18, καθώς έστριβε από Πειραιώς προς Μενάνδρου ξέφυγε από την πορεία του και παρέσυρε τα τρία άτομα.
Ο οδηγός του λεωφορείου Ελευθέριος Ρουσιώτης του Γεωργίου, 58 ετών, αποδίδει το τραγικό δυστύχημα σε βλάβη. Όπως κατέθεσε στη Τροχαία, βρισκόταν στο φανάρι της Πειραιώς για να στρίψει στην Μενάδρου προς το τέρμα και ξεκίνησε την ώρα που άναψε το πράσινο. Κόλλησε όμως το γκάζι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει το βαρύ όχημα, το οποίο παρέσυρε αρχικά τις δύο κοπέλες που διέσχιζαν την οδό Μενάδρου, έπεσε πάνω σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα και στη συνέχεια παρέσυρε τον 75χρονο, ο οποίος εγκλωβίστηκε κάτω από το λεωφορείο και σύρθηκε σε απόσταση δεκάδων μέτρων από το σημείο.
Τα στοιχεία του άνδρα που έχασε τη ζωή του είναι Παναγιώτης Στεφάνογλου του Χρήστου, 75 ετών και η γυναίκα που σκοτώθηκε είναι η 32χρονη Αναστασία Σταυροπούλου. Η κοπέλα που τραυματίσθηκε είναι η 27χρονη Αδαμαντία Ρετσικάλη.
Το λεωφορείο ήταν διπλό, αλλά είχε λίγους επιβάτες, επειδή έφθανε στο τέρμα που είναι στην οδό Μενάδρου. Ο οδηγός του συνελήφθη, ενώ το λεωφορείο θα εξεταστεί από συνεργείο του υπουργείου Μεταφορών για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.
Τελευταία ενημέρωση 12:30
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σκόραρε ο Τζόλης, ελπίζει για το πρωτάθλημα η Κλαμπ Μπριζ
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Το πιο καλό νέο είναι ο… Τζόουνς
- Αγορά εργασίας: CEOs… από απελπισία – Πώς η AI γκρεμίζει την παραδοσιακή ιδέα της καριέρας
- Ελλάδα – Ουγγαρία 13-12: Πετυχημένη πρόβα για την Εθνική πριν τα προκριματικά του World Cup (vids)
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.

