Κλειστή η Σοφοκλέους την Παρασκευή και τη Δευτέρα, λόγω του Πάσχα των καθολικών
Κλειστό θα παραμείνει την Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, καθώς τα διατραπεζικά συστήματα εκκαθάρισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα λειτουργούν λόγω του Πάσχα των καθολικών.
28
Κλειστό θα παραμείνει την Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, καθώς τα διατραπεζικά συστήματα εκκαθάρισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα λειτουργούν λόγω του Πάσχα των καθολικών. Κλειστές θα παραμείνουν και οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.
Κατά τις ημέρες αργίας του ΧΑΑ θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές συνεδριάσεις (mock trading) προκειμένου να ελεγχθούν προσθήκες στη λειτουργικότητα του ΟΑΣΗΣ.
Συγκεκριμένα, οι νέες εφαρμογές αφορούν:
1. Τη δυνατότητα προγραμματισμού της συνεδρίασης ώστε στις ανά περίπτωση επιλεγμένες αγορές, να παρεμβάλλονται κατά την διάρκεια της συνεχούς διαπραγμάτευσης, call auctions.
2. Τη δυνατότητα κλεισίματος της αγοράς με call auction.
3. Την αυξημένη λειτουργικότητα για το μέλος – ειδικό διαπραγματευτή της ΝΕΧΑ.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε, εξάλλου, την αναστολή εξαγοράς των κάθε κατηγορίας αμοιβαίων κεφαλαίων για τις δύο αυτές ημέρες.
Επίσης, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τις δύο συγκεκριμένες ημέρες τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα εκτελούν διασυνοριακές και διατραπεζικές συναλλαγές καθώς και πράξεις χρηματαγοράς κεφαλαιαγοράς ή συναλλάγματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό
- Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κ. Μακεδονία – Πού διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω συγκέντρωσης υδάτων
- Άρης – Παναθηναϊκός 102-95: Ο «Αυτοκράτορας»… καθάρισε τους «πράσινους»
- Η τρυφερή ανάρτηση της Τζούλια Ρόμπερτς για τα γενέθλια του συζύγού της Ντάνιελ Μόντερ – «Ο αγαπημένος μου άντρας»
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: Αμυντική στρατηγική χωρίς διαφάνεια και εγχώρια προστιθέμενη αξία
- Η Γιουνάιτεντ νίκησε τη Φούλαμ σε ματς-θρίλερ, «άντεξε» η Φόρεστ με δέκα παίκτες
