28

Με άνοδο άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,21% και διαμορφώνεται στις 5.264,50 μονάδες. Στο Παρίσι όμως, ο CAC 40 σημείωσε πτώση κατά 0,52% στις 4.611,71. Ο δείκτης DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ακολούθησε την ίδια τάση και υποχώρησε με τις πρώτες συναλλαγές κατά 0,30% στις 5.385,97 μονάδες.


O γερμανικός κατασκευαστής προϊόντων ημιαγωγών Infineon είχε ισχυρή άνοδο 2,3% λόγω των χθεσινοβραδινών κερδών του Nasdaq στη Γουόλ Στριτ.


Η Vivendi Universal βρέθηκε στο άνοιγμα 1,6% υψηλότερα, καθώς όλα δείχνουν ότι αναμένεται μία σειρά αναβαθμίσεών της από χρηματοοικονομικούς οίκους.


Η βρετανικός παροχέας υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Mm02 κινείται επίσης υψηλότερα, μετά την ανακοίνωσή του ότι αναμένει βελτίωση της κερδοφορίας της.


Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 βρίσκονταν στο +0,62% και τα blue chip του DJ Euro Stoxx50 στο +0,03%.


Η διστακτικότητα του Κοϊζούμι ανησυχεί το Τόκιο


Με πτώση κατά 1,6% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 181,70 μονάδων στις 11.345,08 μονάδες.


Οι επενδυτές επέδειξαν ανησυχία λόγω της διστακτικότητας της κυβέρνησης Κοϊζούμι να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού.


Πράγματι, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε από τη Σεούλ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι δεν σκοπεύει να προωθήσει καμία άλλη ρύθμιση για την εξυγίανση της οικονομίας, πέραν του «πακέτου» που ανακοινώθησε στις 27 Φεβορυαρίου.


Ο ευρύτερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Τόκιο, ο Topix, έχασε 1,9% και τερμάτισε την χρηματιστηριακή εβδομάδα στις 1.076,63 μονάδες.


Στα 0,88 το ευρώ έναντι του δολαρίου


Οριακές απώλειες καταγράφει το ευρώ στη διεθνή αγορά συναλλάγματος. Στις 10:30 ώρα Ελλάδος η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου ήταν 0,8809 ευρώ ανά δολάριο και 116,59 γεν ανά ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ