27

Σε αρνητικό έδαφος είναι η Γουόλ Στριτ την Τετάρτη, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία των επιτοκίων.


Ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,05% (19,76 μονάδες) στις 18.611,11 με «οδηγό» τη μετοχή της Intel, καθώς η Salomon Smith Barney αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα έσοδα της εταιρείας ημιαγωγών. Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,60% (63,72 μονάδες) στις 10.570,28.


Ο Standard & Poors 500 καταγράφει απώλειες 0,69% και διαμορφώνεται στις 1.162,17 μονάδες.


Αφορμή για την πτώση της αγοράς είναι οι ανησυχίες των επενδυτών ότι η Fed, η οποία χτες εγκατέλειψε την εκτίμηση ότι η αποδυνάμωση της ανάπτυξης αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία, ίσως αυξήσει τα επιτόκια εντός του έτους, περιορίζοντας την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης.


Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναθεώρησαν προς τα πάνω τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας αυτό το τρίμηνο σε 5% έναντι 2,5% και εκτιμούν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια έως το 2,50% (από 1,75% τώρα) μέσα στο έτος.


«Η συζήτηση τώρα είναι εάν η οικονομική ανάκαμψη θα γίνει αισθητή στα εταιρικά κέρδη» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της Credit Suisse Asset Management, Έρικ Βίγκαντ. «Η Intel και ο κλάδος των εταιρειών υπολογιστών δείχνουν το τι συμβαίνει. Παίρνουμε ακόμη μεικτά μηνύματα» προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ