
Από τον προϋπολογισμό η επιπλέον χρηματοδότηση του ασφαλιστικού
Από μόνιμους πόρους του προϋπολογισμού καθώς και από την εισροή περίπου 1,2 δισ. ευρώ από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής θα προέλθει η πρόσθετη χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Οι πρόσθετοι πόροι θα καταβάλλονται από το 2003.
35
Η πρόσθετη χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα προέλθει από μόνιμους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και από την εισροή περίπου 1,2 δισ. ευρώ (400 δισ. δρχ.) ετησίως από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.
Αυτό αποκαλύπτει, την Τρίτη, η εφημερίδα Τα Νέα σημειώνοντας ότι οι πρόσθετοι πόροι στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα καταβάλλονται από το 2003 με ετήσια κλιμάκωση που θα αρχίσει με 30 εκατ. ευρώ ετησίως (10 δισ. δρχ.).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα της πρόσθετης χρηματοδότησης θα απασχολήσει αυτή την εβδομάδα την κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς.
Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας, εκτιμά ότι με τα μέτρα εκσυγχρονισμού του ΙΚΑ θα υπάρξει μια εισροή της τάξης των 300 δισ. δρχ. ετησίως, ενώ από την πλευρά του το Δημόσιο θα εξοφλήσει την οφειλή του προς το ΙΚΑ, ύψους 1,3 τρισ. δρχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Για κύκλωμα που παρέσυρε τη Μυρτώ μιλά ο πατέρας της – Εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
- Το αστέρι του NBA που ξαφνικά είναι ανεπιθύμητο από ομάδες – Το τίμημα που πληρώνει για το θάρρος της
- Ο ΟΦΗ βρήκε θάρρος όταν όλα του πήγαν στραβά…
- Η Βάλερι Μπερτινέλι θυμάται την «τρομακτική» απόφαση να ποζάρει γυμνή στα 65 της
- Παναθηναϊκός: Ενοχλήσεις ο Οσμάν



