
Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε ειρηνευτικές αποστολές, δήλωσε ο Γ.Παπαντωνίου
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συμμετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές ανά τον κόσμο για την ενίσχυση και εδραίωση συνθηκών ειρήνης και ασφαλείας, τόνισε την Τετάρτη ο ΥΠΕΘΑ, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος παρακολούθησε άσκηση του Β Σώματος Στρατού.
25
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συμμετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές ανά τον κόσμο για την ενίσχυση και εδραίωση συνθηκών ειρήνης και ασφαλείας, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο μας όσο και σε πιθανές εστίες που ενδεχομένως αποτελέσουν απειλή για τη χώρα μας, τόνισε την Τετάρτη από τη Βέροια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος παρακολούθησε άσκηση τμήματος του Β Σώματος Στρατού.
Ο κ. Παπαντωνίου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις δυνατότητες του Β Σώματος Στρατού σε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης, κατόπιν αποφάσεων του ΟΗΕ, παρακολουθώντας σχετική άσκηση στην Ορεοβασιά Παλαιοκάστρου από την 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και το υψηλότατο ηθικό των ανδρών του Β Σώματος Στρατού, το οποίο το χαρακτήρισε «αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεών μας σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων
Ερωτηθείς για τον ελληνοτουρκικό διάλογο σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας, ο κ. Παπαντωνίου σχολίασε ότι δεν περισσεύει ούτε αισιοδοξία, ούτε απαισιοδοξία. «Πρέπει να δούμε τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας καθώς από αυτην εξαρτάται η πορεία του διαλόγου» τόνισε.
Στο επιχειρησιακό μέρος, ο ΥΠΕΘΑ παρακολούθησε έλεγχο και επιτήρηση ζώνης ευθύνης τάγματος που προστατεύει προσφυγικό καταυλισμό, αντιμετώπιση επίθεσης άτακτης ομάδας εναντίον του τάγματος, πτώση αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερο από ύψος 500 μέτρων και καταρρίχηση καταδρομέων από ύψος 15 μέτρων. Μάλιστα στον κ. Παπαντωνιου επεφύλαξε μια έκπληξη ο διοικητής του Β ΣΣ, αντιστράτηγος Ντούβας, να γίνει για λίγα λεπτά έγινε χειριστής ενός επιθετικού ελικοπτέρου τύπου Apache.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» με τις μπομπονιέρες: Απαντούν μέσω του in στην «απατεώνισσα» – «Ας σταματήσει να παίζει το θύμα!»
- Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην «τσίτα»
- Το Τσερνόμπιλ αρνείται να πεθάνει σαράντα χρόνια μετά – Ένα σπαρακτικό λεύκωμα αντοχής
- Μπορώ να περάσω το φανάρι με… πορτοκαλί; Τι λέει ο νέος ΚΟΚ και ποιο είναι το πρόστιμο
- Μελάνια Vs Τζάκι: Η αντίδραση δύο πρώτων κυριών μπροστά στον κίνδυνο
- Ανατολική Αττική: «Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» – Σε απόγνωση οι πλημμυροπαθείς, περιμένουν τις αποζημιώσεις



