Τον Απρίλιο κατατίθεται το ν/σ για το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Τον Απρίλιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, το αρχικό κεφάλαιο του οποίου θα φτάσει τα 30 δισεκατομμύρια δραχμές.
28
Με αρχικό κεφάλαιο 30 δισ. δραχμές θα χρηματοδοτηθεί το νέο ταμείο εγγυοδοσίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο νέος φορέας που θεσμοθετείται με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία, η σύσταση του Ταμείου προβλέπεται σε ειδικό νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τον Απρίλιο.
Στόχος του ταμείου είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων στις πηγές χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό το Ταμείο λειτουργεί ως όργανο επιμερισμού του κινδύνου χρηματοδότησης και αναλαμβάνει την κάλυψη του 50% των εγγυήσεων που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ενώ από 25% αναλαμβάνουν το καθένα από τα άλλα δύο μέρη, δηλαδή οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις.
Οι δανειοδοτούμενες επιχειρήσεις θα καταβάλουν προμήθεια στο Ταμείο, το ακριβές ύψος της οποίας δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί αλλά εκτιμάται γύρω στο 2%.
Το ταμείο εγγυοδοσίας θα ενταχθεί στο Γ ΚΠΣ και θα έχει τη δυνατότητα παροχής εγγυήσεων για δάνεια ύψους 600 δισ. δραχμών σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ – Ολυμπακός: Καλή στιγμή για την «Ένωση» με τον Ζίνι (vid)
- Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε Φαλακρό και Λαϊλιά
- ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Μεγάλη ευκαιρία με Ροντινέι, σωτήρια επέμβαση ο Στρακόσα (vid)
- Οργισμένο μήνυμα Γιαννακόπουλου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη (vid)
- ΗΠΑ: Ελεύθερος ο μικρός Λίαμ που συνελήφθη από την ICE – Ανησυχία για την υγεία του
- ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Νίκη για τα αδικοχαμένα παιδιά του – Συγκλονιστικές στιγμές στην Τούμπα (vids)
