Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη – Μεγάλες απώλειες για τον Nikkei
Πτωτικά κινούνται την Τρίτη οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, με τα blue chip του DJ Euro Stoxx50 να αποδυναμώνονται κατά 0,54% παρά την καλή συμπεριφορά που επέδειξε χθες βράδυ ο Dow Jones. Στο Τόκιο, ο Nikkei είχε επίσης μεγάλες απώλειες.
28
Με πτώση κατά 0,47% άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών στις 5.234,20 μονάδες.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούσαν στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τον DAX να ανοίγει με πτώση 0,76%, στις 5.300,10 μονάδες.
Με απώλειες της τάξης του 0,50% άνοιξε και το Χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC 40 να διαμορφώνεται στις 4.563,78 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δέικτης FTSE Eurotop 100 βρισκόταν την ίδια ώρα στο -0,55%, ενώ τα blue chip του DJ Euro Stoxx50 στο -0,54%.
Νωρίτερα, το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεινε με μεγάλες απώλειες 311,97 μονάδων, ή 2,62%, στις 11.607,33. Αιτία ήταν τα νέα ανησυχητικά στοιχεία για την κατάσταση της ιαπωνικής οικονομίας, που οδήγησαν πολλούς επενδυτές σε ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση των πρόσφατων κερδών τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα επιδόματα και τα εφάπαξ που θα καταβληθούν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Super League: Σέντρα στην 23η αγωνιστική – Σημαντικά παιχνίδια σε Περιστέρι, Ηράκλειο και Νίκαια
- Συντάξεις: Έρχεται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης – Το χρονικό «παράθυρο» του μέτρου
- Μαρία Λαδά: «Να μην περιοριστεί η μνήμη της σε λόγια θλίψης» – Ένωση ΑμεΑ για το δυστύχημα
- Πώς θα λυθεί το κυκλοφοριακό στον Κηφισό – Οι προτάσεις του καθηγητή Ματσούκη
- Στις 12:00 η μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό
