27

Με οριακά κέρδη της τάξεως του 0,02% στις 2.419,99 μονάδες έκλεισε την Τρίτη ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ, σε μια συνεδρίαση με οριακές διακυμάνσεις και σχετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών.


Οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα χτεσινά κέρδη, χωρίς όμως αυτές οι κινήσεις να πιέσουν αρκετά την αγορά, η οποία φαίνεται ότι δύσκολα θα υποχωρήσει κάτω από τις 2.400 – 2.410 μονάδες.


Οι πωλήσεις των τραπεζικών τίτλων περιορίστηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης, ενώ η καλή εικόνα που εμφάνισε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του γενικού δείκτη με θετικό πρόσημο.


Ο FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 0,07%, στις 1.311,58 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε πτώση 0,20% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 0,43%.


Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Κλωστοϋφαντουργίες (0,86%) και τα μεγαλύτερα κέρδη οι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (1,85%).


Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών κατέγραψαν οι μετοχές της Sex Form (+3,47% στα 8,94 ευρώ), της Panafon (+1,38% στα 5,86 ευρώ) και της Folli-Follie (+1,02% στα 19,88 ευρώ).


Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 90 ενισχύθηκαν, 215 υποχώρησαν και 67 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ