Βαλκανικό δικτυακό άξονα δημιουργεί ο ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη
Τη δημιουργία ενός κύριου τηλεπικοινωνιακού κόμβου για διεθνή κίνηση στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Νίκος Μανασής, και ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής OTEGlobe, παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών, Σπύρου Βούγια.
27
H δημιουργία από τον ΟΤΕ βαλκανικού δικτυακού άξονα για τη διεθνή κίνηση, με κύριο κόμβο τη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης, στην οποία παρέστη και ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Σπύρος Βούγιας.
Όπως ανακοινώθηκε, ο όμιλος ΟΤΕ (μέσω της ΟΤΕ Globe) επιχειρεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενοποίηση της αγοράς του ομίλου στα Βαλκάνια μέσω δικτυακής υποδομής οπτικών δρόμων, συγκέντρωσης και διεκπεραίωσης διεθνούς τηλεφωνικής κίνησης της περιοχής και διεθνών διασυνδέσεων με τη Μεσόγειο, τη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου αυτού, περιλαμβάνεται η συνεργασία με βαλκανικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, η δημιουργία δικτυακού άξονα οπτικών ινών με διασυνδέσεις, μέσω κεντρικής Ευρώπης και Μεσογείου, με τον υπόλοιπο κόσμο, η ανάπτυξη MSP σε όλες τις βαλκανικές χώρες, καθώς και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό κόμβο της περιοχής.
«Ο ΟΤΕ είναι πλέον μια μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία και η Θεσσαλονίκη το κέντρο της ανάπτυξής του στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη» τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Βούγιας, ο οποίος -σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΟΤΕ, Νίκο Μανασή- συμφώνησαν ώστε μέχρι τον Ιούνιο η ΟΤΕ Globe να έχει έδρα την Θεσσαλονίκη, ώστε να διευκολύνονται οι επιχειρησιακές της δραστηριότητες στο χώρο των Βαλκανίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τα επιδόματα και τα εφάπαξ που θα καταβληθούν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Super League: Σέντρα στην 23η αγωνιστική – Σημαντικά παιχνίδια σε Περιστέρι, Ηράκλειο και Νίκαια
- Συντάξεις: Έρχεται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης – Το χρονικό «παράθυρο» του μέτρου
- Μαρία Λαδά: «Να μην περιοριστεί η μνήμη της σε λόγια θλίψης» – Ένωση ΑμεΑ για το δυστύχημα
- Πώς θα λυθεί το κυκλοφοριακό στον Κηφισό – Οι προτάσεις του καθηγητή Ματσούκη
- Στις 12:00 η μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό
