
Διερεύνηση των καταγγελιών περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών υπόσχεται ο Aνάν
Ο γγ του ΟΗΕ Κ.Ανάν υποσχέθηκε ότι θα ερευνηθούν εις βάθος όλες οι καταγγελίες περί εμπλοκής υπαλλήλων του οργανισμού και οργανώσεων ανθρωπιστικής αρωγής σε σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, σε προσφυγικά στρατόπεδα τριών αφρικανικών χωρών.
37
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν υποσχέθηκε ότι θα ερευνηθούν εις βάθος όλες οι καταγγελίες περί εμπλοκής υπαλλήλων του οργανισμού και οργανώσεων ανθρωπιστικής αρωγής σε σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών σε προσφυγικά στρατόπεδα τριών αφρικανικών χωρών, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Whashington Times.
Η δήλωση του γενικού γραμματέα έγινεμετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας που αφορούσε σε περιστατικά σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης και διενεργήθηκε σε στρατόπεδα προσφύγων στη Λιβερία, τη Γουϊνέα και τη Σιέρα Λεόνε.
Κύριος μοχλός πίεσης ήταν η παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας, την οποία παρακρατούσαν και δεν διένειμαν στα παιδιά -κορίτσια και αγόρια- εάν δεν γίνονταν δεκτοί οι όροι τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) και της βρετανικής οργάνωσης Save the Children.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μενίδι: «Να ανοίξουν τα στόματα» – Δικαίωση ζητάει ο πατέρας του Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα
- Στα πρόθυρα της καταστροφής ωθεί η ακραία ζέστη τα συστήματα αγροδιατροφής – Προειδοποίηση FAO-WMO
- Live η Λάουρα Κοβέσι στο φόρουμ των Δελφών
- Απολύθηκε ο υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ μετά από σύγκρουση με τον υπουργό Άμυνας
- «Δίχως Ηλικία»: Γνωρίστε τη νέα καινοτόμο πρωτοβουλία των Public
- Στο «τερέν» της οικονομίας η μάχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – Ομιλία Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή



