Συντάξεις με πριμ και Ενιαίο Ταμείο για μισθωτούς εξετάζει η κυβέρνηση
Αθήνα: Την καθιέρωση πριμ στις συντάξεις ως μέτρο αντιμετώπισης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, βάσει δημοσιευμάτος της εφημερίδας Τα Νέα τη Δευτέρα. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο σύστασης ισχυρού Ενιαίου Ταμείου κύριας ασφάλισης μισθωτών.
Αθήνα: Την καθιέρωση πριμ στις συντάξεις ως μέτρο αντιμετώπισης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, βάσει δημοσιευμάτος της εφημερίδας Τα Νέα τη Δευτέρα. Παράλληλα, μελετάται το ενδεχόμενο σύστασης ισχυρού ενιαίου Ταμείου κύριας ασφάλισης μισθωτών.
Οι προτάσεις του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα για το ασφαλιστικό, που θα υποβληθούν προς συζήτηση στους κοινωνικούς φορείς εντός του Μαρτίου, θα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των συντάξεων για όσους έχουν 4.500 – 8.000 ένσημα στο ΙΚΑ ή στις ΔΕΚΟ – τράπεζες, με στόχο την παραμονή στην εργασία. Με το μέτρο αυτό συμφωνεί και η ΓΣΕΕ.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς τάσσονται επίσης υπέρ της σύστασης Ενιαίου Ταμείου ασφάλισης μισθωτών, δηλαδή ενός νέου ΙΚΑ, στο οποίο θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στπν ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Η ένταξη των μισθωτών στο νέο Ταμείο θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, δίχως να θιγούν οι σημερινοί ασφαλισμένοι, καθώς και οι καταβαλλόμενες παροχές.
health.in.gr
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
- Μπαράζ ελέγχων ξεκινά η Εφορία για επιστροφές ΦΠΑ – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ