Νέοι και μεσαίου εισοδήματος οι φίλοι της Όπερας του Λονδίνου
Νεότερους και λιγότερο ευκατάστατους φίλους έχει η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, όπως διαπιστώνει σχετική έρευνα. Η διοίκηση της όπερας χαρακτηρίζει τα στοιχεία «ενθαρρυντικά», τη στιγμή που το πρόγραμμά της κατηγορείται για ελιτισμό.
38
Νεότεροι και λιγότερο ευκατάστατοι από ό,τι πιστεύεται είναι οι φίλοι της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, σύμφωνα με νέα ανεξάρτητη έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Experian και δημοσιεύει το BBC.
Από αυτή προκύπτει ότι το ένα πέμπτο εκείνων που πηγαίνουν στην όπερα είναι κάτω από 35 ετών και το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 15.000 στερλίνες το χρόνο (περίπου 25.000 ευρώ), ενώ οι μισοί από αυτούς έχουν εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 30.000 στερλίνες.
Η διοίκηση της Όπερας του Λονδίνου χαρακτήρισε «ενθαρρυντικά» τα στοιχεία αυτά, καθώς δείχνουν ότι το ρεπερτόριο που επιλέγεται (αν και συχνά δέχεται επικρίσεις για ελιτισμό) τελικά προσελκύει μεγαλύτερο φάσμα του πληθυσμού.
Ο εκπρόσωπος της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου δήλωσε: «Πάντα γνωρίζαμε ότι το κοινό μας ήταν τέτοιο, αλλά χρειαζόταν και μια έρευνα για να το αποδείξει και στους άλλους».
Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το 37% εκείνων που πηγαίνουν στην όπερα είναι φοιτητές και νεαροί επαγγελματίες, ενώ το 42% από αυτούς έχουν ηλικία μικρότερη από 45 ετών.
Οι νεαρότερες ηλικίες, πάντως, εξακολουθούν να βρίσκουν το μπαλέτο και την όπερα λιγότερο ενδιαφέρον θέαμα. Στο ηλικιακό γκρουπ 18-25 ετών, μόλις το 7% των ερωτηθέντων πηγαίνει σε μια παράσταση μπαλέτου και το 5,6% σε μια παράσταση όπερας. Για τα στοιχεία αυτά, η διοίκηση της όπερας δήλωσε ότι «τα λαμβάνει υπόψη της για τον μελλοντικό σχεδιασμό της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκαρισμένη η Μελόνι για τα υπέρογκα νοσήλια σε τραυματίες του Κραν Μοντανά- «Ζήτησαν 70.000 ευρώ για λίγες ώρες»
- Οι δικηγόροι «στηρίζουν» την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Καταδικαστέα οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου τους»
- NBA: Ο νέος ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς κάνει τέτοιες περικοπές που θα ζήλευε ακόμη και ο… Σκρουτζ!
- Γιάννης Στάνκογλου: Η τυχαία συνάντηση με τη Χάρις Αλεξίου και τα λόγια θαυμασμού
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα επαναλειτουργήσει – Μόλις ήρε το βέτο ο Όρμπαν για το δάνειο
- Greece Tax Evasion Soars, Auto Repair Shops Lead
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς
- Οxford Economics: Η αγορά εργασίας της Ευρωζώνης θα αντέξει, αλλά το τίμημα θα είναι επώδυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442