Αθήνα: Την κατάργηση της υποχρεωτικής θεώρησης βιβλιαρίων υγείας για 850.000 συνταξιούχους γήρατος, ανασφάλιστους υπερήλικες και συνταξιούχους αναπηρίας εφ’ όρου ζωής, ανακοίνωσε την Τρίτη ο διοικητής του ΟΓΑ, Γιώργος Μουτσόπουλος, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι δικαιούχοι από την όλη διαδικασία.

Τα βιβλιάρια των συνταξιούχων δεν θα θεωρούνται πλέον ανά διετία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά θα ισχύουν εφ’ όρου ζωής. Mε την ίδια απόφαση απλουστεύεται η διαδικασία θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας για ορισμένες άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων του ΟΓΑ.

Ειδικότερα, καταργούνται οι προθεσμίες θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας για τις εξής κατηγορίες ασφαλισμένων:

– Εγγεγραμμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, εφόσον δεν οφείλουν (ληξιπρόθεσμες) εισφορές σύνταξης και ασθένειας.

– Συνταξιούχοι με προσωρινή αναπηρία.

– Συνταξιούχοι χηρείας και ορφανείας.

– Προστατευόμενα μέλη όλων των ανωτέρω κατηγοριών.

Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των ανωτέρω κατηγοριών θα γίνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους στο οποίο προσκομίζονται τα βιβλιάρια στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ για θεώρηση.

Πηγή: ΑΠΕ

health.in.gr