30

Στην άμεση εφαρμογή μέτρων για τη μείωση της ανεργίας προχωρά η κυβέρνηση της Αργεντινής. Ο ίδιος ο πρόεδρος, Εδουάρδο Ντουάλντε, ανακοίνωσε την εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης που σε πρώτο στάδιο θα αφορούν 500 χιλιάδες άτομα. Το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα της Νοτίου Αμερικής φτάνει το 18%.


Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο πρώτο στάδιο των μέτρων, ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει μεταξύ 100 και 200 πέσος μηνιαίως (περίπου 55 με 110 δολάρια, με βάση την τρέχουσα ισοτιμία) για μία περίοδο τριών μηνών, η οποία θα μπορεί να ανανεωθεί.


Οι άνεργοι στην Αργεντινή υπολογίζονται σε 2,8 εκατομμύρια άτομα, ενώ το 20% του πληθυσμού υποαπασχολείται. Επιπλέον, περίπου το 45% των πολιτών -14 εκατομμύρια άνθρωποι- ζουν σε κατάσταση φτώχειας.


Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις εναντίον της οικονομικής πολιτικής σε ολόκληρη τη χώρα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα υγείας, άνεργοι και συνταξιούχοι διαδήλωσαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα ζητώντας την άμεση καταβολή των μισθών και των επιδομάτων τους.


Παράλληλα, εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαδήλωσαν στην Πλατεία Μαΐου, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο ζητώντας επίσης την καταβολή των μισθών τους. Εξάλλου, το συνδικάτο των εκπαιδευτικών προειδοποίησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αρχίσουν και πάλι τα μαθήματα τον Μάρτιο, εφόσον το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρήσει στην άμεση καταβολή των μισθών των υπαλλήλων του.




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ