
Στο ινδικό Κασμίρ συντηρείται η διαμάχη Νέου Δελχί-Ισλαμαμπάντ
Ο στρατός της Ινδίας ανακοίνωσε ότι άνοιξε πυρ σε πακιστανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, που πετούσε πάνω από το ινδικό Κασμίρ. Περικυκλωμένοι από τις Αρχές ασφαλείας βρίσκονταν μουσουλμάνοι αντάρτες σε τζαμί στο χωριό Μπαμράντα, στην ίδια περιοχή.
34
Ο στρατός της Ινδίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι άνοιξε πυρ εναντίον πακιστανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, το οποίο πετούσε πάνω από το ινδικό Κασμίρ και επέστρεφε στο Πακιστάν. «Το πυροβολήσαμε, αλλά πέρασε στην άλλη πλευρά (Πακιστάν)» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανώτερος αξιωματούχος του ινδικού στρατού.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η διείσδυση του κατασκοπευτικού αεροπλάνου αποτελεί μία «τακτική άσκηση κατά μήκος των συνόρων για την εκατέρωθεν παρακολούθηση της ανάπτυξης στρατευμάτων και εξοπλισμού».
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που αναφέρεται παρόμοιο συμβάν από το Νέο Δελχί και το Ισλαμαμπάντ. Την περασμένη Κυριακή Ινδία και Πακιστάν αλληλοκατηγορούνταν ότι έχασαν από ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.
Εν τω μεταξύ, περικυκλωμένοι από τις Αρχές ασφαλείας του ινδικού Κασμίρ είναι οι μουσουλμάνοι αντάρτες, που φέρονται να έχουν βρει καταφύγιο σε τζαμί στο χωριό Μπαμράντα, στην περιοχή του Μπαραμουλάχ, βόρεια της πρωτεύουσας Σπιναγκάρ.
Οι τοπικές Αρχές πιστεύουν ότι μέσα στο τζαμί βρίσκονται ένας ή δύο μουσουλμάνοι, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραδοθούν όταν τους ζητήθηκε και απάντησαν με πυροβολισμούς.
Η κατάληψη σε τζαμιά είναι σύνηθες φαινόμενο τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή αυτή του Κασμίρ, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στις ινδικές Αρχές, καθώς πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση βίας στους ιερούς χώρους των μουσουλμάνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Κηφισιά
- Γυναικοκτονία στους Αμπελόκηπους: Ξεκίνησε η δίκη του 39χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του με σφυρί – «Εδρασα εν βρασμώ»
- Για όλα φταίει το «επώνυμο», λέει ο Καραμανλής – Δηλώνει αθώος και επαναλαμβάνει ότι δεν θα πολιτευτεί
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια της μηχανής και ο διαχειριστής του δικύκλου
- ΚΚΕ: Το μέρισμα κοροϊδίας που παρουσίασε ως «επιτυχία» ο Μητσοτάκης δεν αγγίζει στο ελάχιστο το πρόβλημα της ακρίβειας
- Από άσημη, φόβητρο και με έδρα-φρούριο: Η «ομάδα» Βαλένθια στο δρόμο του Παναθηναϊκού (vids)


