
Τουλάχιστον 23 νεκροί από το δριμύ ψύχος στην Πολωνία
Το θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπων προκάλεσαν οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στην Πολωνία το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τα μέσα Οκτωβρίου στους 140, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία.
31
Το θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπων προκάλεσαν οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στην Πολωνία το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τα μέσα Οκτωβρίου στους 140, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το 1/4 των ανθρώπων αυτών ήταν άστεγοι, ενώ οι μισοί βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης. Οι περισσότεροι ήταν μεσήλικες. Αστυνομικοί αναζητούν αστέγους στα δημόσια πάρκα, στα εγκαταλελειμμένα κτίρια και τους μεταφέρουν σε ιδρύματα, ελπίζοντας ότι θα σώσουν εκατοντάδες ανθρώπους.
Προβλήματα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις δημιουργήθηκαν και στην Τουρκία, όπου περισσότερα από 3.000 χωριά είναι αποκλεισμένα. Τα σχολεία στη δυτική Τουρκία έκλεισαν και πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι εξαιτιας του χιονιού.
Το λιμεναρχείο της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε σε πλοία με μήκος μεγαλύτερο των 200 μέτρων να περνούν τα στενά του Βοσπόρου. Σε φτωχογειτονιά ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας άλλος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με εκτεταμένα κρυοπαγήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης


