
Την Πέμπτη στη δημοσιότητα η βιντεοκασέτα με την «ομολογία» του Μπιν Λάντεν
Την Πέμπτη, τελικά, θα δοθεί στη δημοσιότητα η επίμαχη βιντεοκασέτα, στην οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Οσάμα μπιν Λάντεν φέρεται να γνώριζε εκ των προτέρων και εις βάθος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
27
Προβλήματα στον ήχο και δυσκολίες στη μετάφραση απέτρεψαν την Τετάρτη τη δημοσιοποίηση της επίμαχης βιντεοκασέτας με τον Οσάμα μπιν Λάντεν, στην οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα φέρεται να γνωρίζει λεπτομερώς το σχεδιασμό και την εκτέλεση των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Στην κασέτα, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα, ο Οσάμα μπιν Λάντεν φέρεται να «διασκεδάζει» μετά τις επιθέσεις με το γεγονός ότι ορισμένοι από τους αεροπειρατές των τεσσάρων αεροπλάνων που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις δεν γνώριζαν ότι ήταν σε αποστολή αυτοκτονίας.
«Είναι μια αυτοκαταδίκη» δήλωσε στο CNN ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Γκράχαμ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι στην κασέτα ο Μπιν Λάντεν καυχιέται ότι χρησιμοποίησε ραδιόφωνο βραχέων κυμάτων για να μάθει εάν πέτυχαν οι επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 3.300 ατόμων σε Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο.
«Με όρους της γλώσσας του σώματος του Μπιν Λάντεν, εμφανίζεται ευτυχής, άνετος και χαρούμενος με το γεγονός ότι κατάφερε να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές» είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέτσερ.
Οι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και τέσσερις αραβόφωνοι -οι οποίοι δεν εργάζονται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ- ολοκληρώνουν τη μετάφραση, προσπαθώντας να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει καμία αμφιβολία για την αυθεντικότητα της κασέτας.
Στο Αφγανιστάν ο Μπιν Λάντεν;
Εν τω μεταξύ, κορυφαίος συνεργάτης του Σαουδάραβα ηγέτη της Αλ Κάιντα φέρεται να δηλώνει την Πέμπτη σε αραβικό περιοδικό ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν βρίσκεται ακόμα στο Αφγανιστάν.
Σε τηλεφωνική του συνέντευξη με το περιοδικό al-Majallah, που εδρεύει στο Λονδίνο, ο Αϊμάν αλ-Ζαoυάχρι, είπε ότι η Αλ Κάιντα θα συνεχίζεται να αγωνίζεται, με «όπλο» και τις επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.
«Ο πραγματικός πόλεμος αρχίζει τώρα και εμείς εκτελούμε επιχειρήσεις επίθεσης και οπισθοχώρησης. Θα είναι ένας μακροχρόνιος πόλεμος. Θα καταφέρουμε μεγάλο πλήγμα στους Αμερικανούς και οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι μία από τις αποτελεσματικές μας μεθόδους» τόνισε.
«Δεν κρυβόμαστε σε σπηλιές και δεν εγκαταλείπουμε το μέτωπο. Η αυτοκτονία είναι η επιθυμία μας και η νίκη μας» υπογράμμισε, επιμένοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ηγέτες της Αλ Κάιντα, συμπεριλαμβανομένου του Μπιν Λάντεν, συνεχίζουν να πολεμούν.
Νέοι βομβαρδισμοί στην Τόρα Μπόρα
Οι σφοδροί βομβαρδισμοί πάντως των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών στα Λευκά Όρη του ανατολικού Αφγανιστάν ξανάρχισαν σήμερα, λίγο πριν από τα ξημερώματα.
Στις 3:00 (ώρα Ελλάδας) πίσω από την κορυφογραμμή ακούστηκαν πέντε ή έξι πολύ ισχυρές εκρήξεις. Νωρίτερα ένα αμερικανικό αεροσκάφος τύπου AC-130 είχε πλήξει θέσεις της Αλ Κάιντα στα βουνά.
Τελευταία ενημέρωση: 4.10
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης


