
Τέσσερις ανήλικοι Ισραηλινοί ευθύνονται για τη δημιουργία του ιού Goner
Το Σάββατο η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τέσσερις μαθητές 15-16 ετών από την Ιερουσαλήμ, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι δημιούργησαν τον ιό Goner. Ο ιός αυτός «χτύπησε» την περασμένη εβδομάδα και θεωρήθηκε εξίσου επικίνδυνος με τον ιό Ι Love You.
39
Η ιδέα της δημιουργίας, η υλοποίηση και η διάδοση του προγράμματος που σβήνει κρίσιμα αρχεία του λειτουργικού συστήματος υπολογιστών αλλά και αντι-ιικά προγράμματα ανήκει σε τέσσερις μικρούς Ισραηλινούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της χώρας το Σάββατο.
Ο ιός Goner όμως, δεν ήταν απλώς ένα παιχνίδι, καθώς δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γαλλία και στη Γερμανία.
Ωστόσο, η ισραηλινή αστυνομία ενήργησε αρκετά γρήγορα, αφού το (πρώτο;) δημιούργημα των νεαρών μαθητών δεν είχε καν συμπληρώσει μία εβδομάδα περιπλάνησης στο Διαδίκτυο.
Οι νεαροί Ισραηλινοί ανέπτυξαν τον ιό, ντύνοντάς τον με το «περιτύλιγμα» ενός προγράμματος προστασίας οθόνης (screensaver). Ο ιός κρυβόταν στο αρχείο αυτό, το οποίο συνόδευε ένα σύντομο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με θέμα ένα φιλικό χαιρετισμό («Hi!»). Όταν ο παραλήπτης άνοιγε το επισυναπτόμενο αρχείο, ο ιός αναλάμβανε να στείλει το… χαιρετισμό του σε όλους τους χρήστες που βρίσκονταν στο βιβλίο διευθύνσεών του.
Οι νεαροί ομολόγησαν την ενοχή τους και, σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης τριών έως και πέντε ετών εάν καταδικαστούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Greek Tourism Strong Despite War’s Economic Ripple Effects
- Νέο σκάνδαλο στην Ιταλία: Οι διεθνείς απαίτησαν πριμ 10.000.000 € λίγες ώρες πριν τον «τελικό»
- LIVE: Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Πως τα τσιμεντένια κανάλια στην Καρδίτσα «χαντάκωσαν» τον Κώστα Τσιάρα
- Κηφισιά-Πανσερραϊκός 1-2: Τρίποντο-βόμβα οι φιλοξενούμενοι με δυο γκολ του Τσαούση
- ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οργανωμένο σύστημα διαφθοράς με πολιτική συμμετοχή και κάλυψη



