
Δεν υπάρχει σκέψη για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράκ ξεκαθάρισε ο Πάουελ
Δεν έχει ληφθεί απόφαση για επιθέσεις στο Ιράκ, τόνισε ο Κόλιν Πάουελ, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία την Τετάρτη. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ακόμα θετικό βήμα τη δημιουργία του ευρωστρατού, τονίζοντας ότι το θέμα θα απασχολήσει και το ΝΑΤΟ.
30
Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράκ, τόνισε ο Κόλιν Πάουελ, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία την Τετάρτη. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε θετικό βήμα τις εξελίξεις στο θέμα του ευρωστρατού, τονίζοντας ότι το ζήτημα θα απασχολήσει και το ΝΑΤΟ.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ, ο Κόλιν Πάουελ τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει απόφασεις για επέκταση του μετώπου κατά της τρομοκρατίας και στο Ιράκ. Η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι αντιτίθεται στο ενδεχόμενο λήψης στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ, φοβούμενη ότι η αναταραχή στη γειτονική χώρα θα επεκταθεί και στο έδαφός της.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι το Ιράκ πρέπει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και επανέλαβε την υποστήριξη της Τουρκίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Για τον ευρωστρατό
Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας, ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι οι σχετικές αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί αποτελούν «το πρώτο θετικό βήμα» σημειώνοντας ότι έχει ήδη συζητήσει το θέμα και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, ενώ θα τεθεί και στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίστηκε απαισιόδοξος σχετικά με τις πρωτοβουλίες Αραφάτ για την εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών. Όσο συνεχίζονται οι βομβιστικές επιθέσεις, όσο η δραστηριότητα αυτή δεν σταματά, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει μια φάση κατάπαυσης του πυρός» επισήμανε.
Για τη συνάντηση Κληρίδη – Ντενκτάς
Ως το πρώτο βήμα μιας μακράς διαδικασίας γύρω από το Κυπριακό, χαρακτήρισε ο Πάουελ τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
«Η αμερικανική κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποιήσή της για την εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση για επανάληψη των συνομιλιών από τον Ιανουάριο του 2002.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Που μπορούν να συναντηθούν οι δύο «αιώνιοι»
- Apple: Ο Τιμ Κουκ παραδίδει 4 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης μετά από 15 χρόνια
- Αταμάν: «Θα δώσουμε μάχη για να πάμε στο Final Four»
- Τρεις συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
- Το συμβολικό κολιέ που φόρεσε η Κέιτ Μίντλετον για να τιμήσει την βασίλισσα Ελισάβετ
- Ο Τραμπ παρατείνει την εκεχειρία με το Ιράν – Περιμένει την πρόταση της Τεχεράνης


