
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την απόσχιση του Μαυροβουνίου
Ανοιχτό παραμένει το θέμα διενέργειας δημοψηφίσματος για την απόσχιση του Μαυροβουνίου, καθώς το Κοινοβούλιο της γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας δεν υπερψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο. Αυτό αποτελεί ήττα για τον πρόεδρο της «ανεξαρτησίας» Μ.Τζουγκάνοβιτς.
34
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος στο Μαυροβούνιο, καθώς το Κοινοβούλιο της γιουγκοσλαβικής αυτής δημοκρατίας απέρριψε το σχετικό νομοσχέδιο. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, και κατά του δημοψηφίσματος τάχθηκαν οι 11 βουλευτές της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που ανήκουν στην αντιπολίτευση, ενώ οι 28 βουλευτές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών απείχαν της ψηφοφορίας.
Η καταψήφιση του νομοσχεδίου ήταν αναμενόμενη, καθώς ο ΟΑΣΕ διατύπωσε σειρά παρατηρήσεων για το άρθρο που αφορά στο ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων, ώστε το δημοψήφισμα να θεωρηθεί επιτυχές.
Το Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών ανακοίνωσε ότι είναι ανοιχτό σε διάλογο με όλες τις πολιτικές παρατάξεις, προκειμένου να θεσπιστεί νέο νομικό πλαίσιο για το δημοψήφισμα, το οποίο θα λάβει τη στήριξη και της διεθνούς κοινότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Πάνω από πέντε χιλιάδες εκτοπισμένοι στην Αϊτή εξαιτίας συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών
- Έρευνα: Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην κίνηση και την ψυχική υγεία;
- Ελλιπής ο εμβολιασμός ενηλίκων – Αγνοούν τους κινδύνους και την ανάγκη εμβολιασμού οι Έλληνες
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Γιατί μια μούμια να κρύβει μέσα της απόσπασμα της «Ιλιάδας»;
- Αυτή είναι η μια λέξη που μας καταπιέζει



