Στο 4,1% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2001, εκτιμά η Κομισιόν
Ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 4,1% προβλέπει η Κομισόν ότι θα επιτύχει φέτος η Ελλάδα, καθώς, παρά την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, η ελληνική οικονομία εμφανίζει υψηλή ανθεκτικότητα. Για το 2002 η Κομισιόν προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5%.
27
Ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 4,1% προβλέπει η Κομισόν ότι θα επιτύχει φέτος η Ελλάδα, καθώς, παρά την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, η ελληνική οικονομία εμφανίζει υψηλή ανθεκτικότητα.
Η διαπίστωση αυτή συνάγεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από τις εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιδόσεις των χωρών – μελών της ΕΕ που θα δημοσιοποιήσει η Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ στην Ελλάδα προβλέπεται ότι θα είναι το 2002 3,5% και το 2003 4,2%.
Σε ότι αφορά τον πληθωρισμό το 2001 θα είναι στο 3,1%, το 2002 στο 3% και το 2003 στο 2,8%.
Το δημόσιο χρέος θα αναλογεί το 2001 στο 99,8% του ΑΕΠ, το 2002 στο 98,5% και το 2003 στο 95,1%, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα θα εκμηδενιστεί το 2001, ενώ το 2002 και το 2003 θα υπάρξει δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξεως του 0,3% του ΑΕΠ και του 0,8% αντιστοίχως.
Τέλος, σε πτωτική τροχιά εκτιμάται ότι βρίσκεται και η ανεργία που το 2001 θα είναι στο 10,6%, το 2002 στο 10,1% και το 2003 στο 9,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 197 χλμ/ώρα – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης
- Μητσοτάκης για Ιράν: Δεν κακοκαρδίζει Ισραήλ – ΗΠΑ, αλλά «πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
- Διαψεύδει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς την Κύπρο
- Ο Κόντης και η… παρερμηνεία για τον Παναθηναϊκό
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος

