28

Η αντοχή που επέδειξε χθες η Γουόλ Στριτ δημιούργησε κλίμα ευφορίας νωρίς την Παρασκευή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, από το οποίο επωφελήθηκαν και πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η ΒΡ και η TotalElfFina. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,42% και διαμορφώθηκε στις 5.260,1 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινήθηκε στο +0,31% και στις 4.591,51 μονάδες. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX είχε κέρδη 0,18% στο επίπεδο των 5.015,56 μονάδων.


Στο Τόκιο, ο τεχνολογικός κλάδος έδωσε ισχυρή ώθηση στο δείκτη Nikkei, o οποίος έκλεισε 1,5% υψηλότερα, στις 10.649,09 μονάδες. Εντούτοις, οι τράπεζες είχαν για ακόμα μία ημέρα απώλειες.


Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης HANG SENG έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,23%, ενώ ο SET στην Μπανγκόνγκ τερμάτισε ενισχυμένος κατά 1,76%. Ανοδο της τάξης του 0,73% σημείωσε ο δείκτης KOSPI στη Σεούλ, ενώ ο STRAITS TIMES στη Σιγκαπούρη κέρδισε ποσοστό 0,07%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ