
Οι ΗΠΑ θα περιμένουν ώσπου να ετοιμαστεί η αφγανική αντιπολίτευση, δηλώνει ο Μάιερς
Οι ΗΠΑ θα περιμένουν δύο μήνες ή και περισσότερο, έως ότου οι δυνάμεις της αφγανικής αντιπολίτευσης να είναι έτοιμες να κορυφώσουν την αντεπίθεσή τους εναντίον των Ταλιμπάν, δήλωσε ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, Ρίτσαρντ Μάιερς.
31
Η αεροπορική εκστρατεία κατά των Ταλιμπάν θα διεξάγεται σύμφωνα με τα σχέδια, καιοι προσπάθειες να εξοπλιστεί η αφγανική αντιπολίτευση θα την καταστήσουν μία αξιόμαχη δύναμη εν όψει των κρίσιμων μηνών του χειμώνα, δήλωσε ο πτέραρχος Ρίτσαρντ Μάιερς, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ μπορούν να περιμένουν έως ότου η αντιπολίτευση είναι έτοιμη.
«Μπορούμε να περιμένουμε. Είμαστε κατηγορηματικοί και αποφασισμένοι» δήλωσε ο Μάιερς πριν από ομιλία του σε εκδήλωση στο Μπέβερλι Χιλς. Ερωτηθείς για το πόσο καιρό είναι διατεθειμένες να περιμένουν οι ΗΠΑ, ο Μάιερς τόνισε ότι «εάν χρειαστούν δύο μήνες, είναι καλά».
Όπως επισήμανε ο ίδιος, οι ΗΠΑ εφοδιάζουν την αντιπολίτευση με κουβέρτες, χειμωνιάτικο ρουχισμό και πολεμοφόδια. «Ένα μπορώ να σας εγγυηθώ: αυτόν το χειμώνα η αντιπολίτευση θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για πόλεμο από τους Ταλιμπάν».
Ο Μάιερς προειδοποίησε εξάλλουότι οι στρατιωτικές προσπάθειες ενδέχεται να διαρκέσουν «πολλά χρόνια», τόνισε όμως πως πιστεύει ότι οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί έχουν υποβαθμίσει σημαντικά τις γραμμές επικοινωνίας των Ταλιμπάν εντός του Αφγανιστάν.
Δεν ήταν Αμερικανός…
Εν τω μεταξύ,η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο άνδρας που πέθανε κρατούμενος από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν δεν είναι Αμερικανός πολίτης, όπωςείχε δηλώσει τοκαθεστώς της Καμπούλ.
«Η σορός δεν ανήκει σε Αμερικανό, αυτό το εξακριβώσαμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ, μία ημέρα μετά την ενημέρωση των Ταλιμπάν για το θάνατο ενός «Αμερικανού» σε νοσοκομείο της πόλης Κανταχάρ.
Οι Ταλιμπάν ζήτησαν από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να παραλάβει τη σορό και να τη μεταφέρει στο Πακιστάν. Ο Ερυθρός Σταυρός απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, εάν δεν γνωρίζει ότι υπάρχει κάποιος κυβερνητικός αξιωματούχος ή συγγενής του νεκρού για να παραλάβει τη σορό.
Προέλαση της αντιπολίτευσης
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βορείας Συμμαχίας κατέλαβαν την Τρίτη μιαπεριφέρεια νότια της πόλης Μαζάρ-ι-Σαρίφέπειτα από πεντάωρη μάχη με τους μαχητές του καθεστώτος των Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το Αφγανικό ΙσλαμικόΠρακτορείο(ΑΙΡ).
Η περιοχή Μπάρι Μπαζάρ στη βόρεια επαρχία Μπαλχ κατελήφθη μετά την επίθεση των δυνάμεων της ένοπλης αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους πέντε μαχητές και από τις δύο πλευρές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες, και η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μεξικό: Πυροβολισμοί στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν – Μια τουρίστρια νεκρή
- Θύμα του πολέμου στο Ιράν η οικονομία της Ουκρανίας
- Έντι Μέρφι και Μάρτιν Λόρενς: Έγιναν παππούδες και μοιράζονται το ίδιο εγγόνι
- Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το δεύτερο Youth League της ιστορίας της (vid)
- Νέα Δημοκρατία: Σε περιδίνηση η «γαλάζια» παράταξη – Κλίμα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης
- Πάτρα: Ελεύθερος υπό όρους ο πατέρας που εξανάγκαζε τον 12χρονο γιο του να δουλεύει



