
Πέντε νεκροί και τεράστιες ζημιές προκαλεί στην Κούβα ο τυφώνας Μισέλ
Μετά την Ονδούρα και τη Νικαράγουα, ο τυφώνας Μισέλ έφτασε στην Κούβα. Σε ολόκληρη τη χώρα τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα είναι τεράστια, ενώ το βράδυ της Δευτέρας, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι πέντε άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.
34
Μολονότι ο τυφώνας Μισέλ δείχνει να εξασθενεί καθώς διαπερνά την Κούβα, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε ολόκληρη τη χώρα είναι τεράστια. Οι Αρχές του νησιού, το οποίο γνωρίζει τη χειρότερηθεομηνία τα τελευταία 50 χρόνια,έχουν διατάξει 70.000 κατοίκουςνα εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ επιβεβαίωσαν το θάνατο πέντε ατόμων.
Σύμφωνα με το BBC, οι τουρίστες έχουνμεταφερθεί από τα θέρετρα στην πρωτεύουσα Αβάνα, όλες οι πτήσεις -διεθνείς και εσωτερικές-έχουν ανασταλεί, ενώ κανένα μεταφορικό μέσο δεν κινείται. Για προληπτικούς λόγους και προς αποφυγήν ατυχημάτων, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην πρωτεύουσα, ωστόσο μαρτυρίες αναφέρουν ότι ολόκληρη η νησιωτική χώρα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι και όλοι οι κάτοικοι χρησιμοποιούν κεριά.
Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, οτυφώνας θα συνεχίσει το ταξίδι του πιθανότατα πάνω από τις Μπαχάμες και τη Φλόριντα, γεγονός που έχει θέσει τις Αρχές των περιοχών αυτών σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι κατά το πέρασμά του από την Κεντρική Αμερική ο Μισέλ άφησε πίσω του 12 νεκρούς.
Τελευταία ενημέρωση: 21:15
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Πυροβολισμοί στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν – Μια τουρίστρια νεκρή
- Θύμα του πολέμου στο Ιράν η οικονομία της Ουκρανίας
- Έντι Μέρφι και Μάρτιν Λόρενς: Έγιναν παππούδες και μοιράζονται το ίδιο εγγόνι
- Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το δεύτερο Youth League της ιστορίας της (vid)
- Νέα Δημοκρατία: Σε περιδίνηση η «γαλάζια» παράταξη – Κλίμα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης
- Πάτρα: Ελεύθερος υπό όρους ο πατέρας που εξανάγκαζε τον 12χρονο γιο του να δουλεύει



