
Τελικά, βομβαρδίσαμε αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού, παραδέχεται το αμερικανικό Πεντάγωνο
Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τελικά, την Τετάρτη τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), ότι αποθήκη του Ερυθρού Σταυρού στην Καμπούλ, που περιείχε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, βομβαρδίστηκε από αμερικανικά αεροσκάφη.
25
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, βόμβες 454 κιλών έριξαν από λάθος αμερικανικά αεροσκάφη εναντίον μιας ίσως και περισσότερων αποθηκών στα βόρεια της Καμπούλ, που χρησιμοποιούνται από το διεθνή Ερυθρό Σταυρό.
«Αναφορές από τον Ερυθρό Σταυρό επισημαίνουν ότι καταστράφηκαν σιτάρι και άλλες προμήθειες για τα ανθρωπιστικά προγράμματα -οι οποίες φυλάσσονταν στις αποθήκες- και ότι ένας Αφγανός φρουρός τραυματίστηκε» τονίζεται στο ανακοινωθέν του Πενταγώνου.
Οι αποθήκες του Ερυθρού Σταυρούήταν τμήμα μιαςσειράς αποθηκευτικών χώρων,οι οποίοι αποτελούσανστόχο της αμερικανικής αεροπορίας, διότι σε αυτούς οι Ταλιμπάνδιατηρούσαν στρατιωτικό υλικό, προστίθεται στο ανακοινωθέν. «Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν γνώριζαν ότι ο Ερυθρός Σταυρός χρησιμοποιούσε μία ή περισσότερες από τις αποθήκες αυτές» ήταν η δικαιολογία τουΠενταγώνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αποκλειστικό βίντεο του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»: Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε… τράπερ!
- Ο Γούντι Χάρελσον βρισκόταν στην Ελλάδα με τον Μάθιου ΜακΚόναχι και συνέβη κάτι παράλογο
- Με… Κατερίνα Λιόλιου ξεκίνησε το αποψινό «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» – «Μπορώ να έχω λίγο τον λογαριασμό, τον Μητσοτάκη να ρωτήσω»
- Οι Γκριγκόνις-Τολιόπουλος στην δωδεκάδα του Παναθηναϊκού, εκτός ο Καλαϊτζάκης
- Η απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους δεν θα ενισχύσει την Ευρώπη, θα την κάνει φτωχότερη
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ταρέμι (vid)



